Ralli 26.01.2019

Rovanperä luokkansa nopein Monte Carlo -rallissa – Löi Loebin kuudennella EK:lla

Kalle Rovanperä oli hyvässä vauhdissa perjantaina Monte Carlossa. Kuva: Miika Wuorela

Perjantain lenkki oli Kalle Rovanperälle varsin vauhdikas Monte Carlon MM-rallissa. ŠKODA-kuljettaja ajoi päivän aikana muutamia huimia erikoiskoeaikoja – jättäen välillä taakseen jopa WRC-autoja.

Huimimman ajonsa Rovanperä teki kilpailun kuudennella erikoiskokeella, jolla nuorukainen onnistui lyömään rallin yhdeksänkertaista maailmanmestaria, WRC-autolla ajavaa Sébastien Loebia 5,5 sekuntia.

– Koko päivä oli hyvää ajoa aamun ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Ei se Loebin lyöminen sillä tavalla ollut mitään erikoista. Täällä voi olla erilaisilla renkailla paljonkin toisia nopeampi. Siihen voin olla tyytyväinen, että yritimme olla nopein, ja se onnistui. Taisimme olla luokkamme nopein autokunta tänään noin 40 sekunnilla, Rovanperä summaa.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe oli peruttu, mutta kun Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsivät vauhtiin EK4:llä, olivat he lähes pitelemättömiä koko päivän ajan. Lisävauhti löytyi Monte Carlo -rallissa äärimmäisen tärkeistä, viime hetken säätiedoista.

– Alussa se oli vähän sellaista hakemista, mutta kun huomasimme, että etunuottiryhmämme merkinnät kehittyivät, sain lisää luottamusta heidän merkintöihinsä ja uskalsin ajaa kovempaa.

Lauantain lenkillä Rovanperän tavoite on jatkaa reipasta vauhtia, ja osoittaa taitojaan yksittäisillä erikoiskokeilla. WRC2 Pro -luokassa, jossa Rovanperä ajaa, ŠKODA-kuljettaja pitää toista sijaa.

– Videolta tarkistetaan vähän nuotteja – sellaisia perusjuttuja. Koetetaan myös kalastella tietoa siitä, millaiset sääolosuhteet huomisilla erikoiskokeilla on.

Rovanperän sijoitus yleiskilpailussa on perjantain lenkin jälkeen 27.

Teksti: Skoda Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli