Ralli 23.08.2019

Rovanperä luokkajohdossa Saksan MM-rallissa

Kalle Rovanperä onnistui Monte Carlon MM-rallissa. Kuva: Miika Wuorela

Kalle Rovanperä takoi Saksan MM-rallissa huikeita erikoiskoeaikoja ja karkasi vastustajiltaan WRC2 Pro -luokassa jo 19,6 sekunnin päähän.

Viidennen perättäisen luokkavoiton jahtaaminen alkoi Rovanperältä suotuisissa merkeissä. Nuorukainen ajoi Saksan haastavia erikoiskokeita erittäin keskittyneesti ja virheettä. Se palkittiin perjantain päätteeksi ykköspaikalla.

Škoda Motorsportille päivä oli erinomainen, sillä kakkossijaa luokassa pitää Rovanperän tallikaveri Jan Kopecky.

– Olen todella iloinen ajostani aamulla. Emme ole ottaneet mitään tyhmiä riskejä, mutta menemme silti todella hyvää vauhtia. Kovilla renkailla tämä tuntui alussa vähän liukkaalta, Rovanperä jutteli keskipäivän huoltoon saapuessaan.

Iltapäivästä vauhti vain kiihtyi, ja samalla nousi Rovanperän tunnelmakin. Haastajat pysyivät kurissa erikoiskokeiden toisellakin ajokerralla.

– Ajo sujui jo paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla – ainakin minun mielestäni. Päivän lopussa, kun jarrut ovat jo aika kuluneet, tuntuma ei ole minulle paras.

Illan viimeisellä erikoiskokeella oli vielä ylimääräistä ohjelmaa, kun ensimmäisen mutkan liukkaus yllätti Rovanperän.

– Siinä meni aikaa, kun menimme yli penkan, eikä auto liikkunut enää. Muutoin päivä oli todella hyvä. Ehkä vähän yllättynyt olen omasta vauhdistani Janiin verrattuna. Kehitykseni viime vuodesta on asfaltilla ollut suuri.

Teksti: Škoda Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli