Ralli 06.10.2018

Rovanperä johtaa WRC2-luokkaa Walesin MM-rallissa yli minuutilla

Kalle Rovanperän johto Walesin MM-rallissa on kasvanut jo yli minuuttiin. Kuva: Skoda Motorsport

18-vuotias ŠKODA Motorsportin tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä jatkaa erittäin vahvoja otteitaan Walesin MM-rallissa. Kolmen ajetun päivän jälkeen nuori suomalainen johtaa WRC2-luokkaa yli minuutin erolla tallikaveriinsa, Ruotsin Pontus Tidemandiin.

Rovanperä ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen ajoivat lauantain yhdeksästä erikoiskokeesta viidelle pohja-ajan ja pystyivät myös päivän aikana kontrolloimaan rallin tilannetta. Lauantaiaamu alkoi Walesissa liukkaissa olosuhteissa, mutta reitti kuivui iltapäivällä.

– Nyt kun on kuivaa, niin pito on todella hyvä. Toki siellä on edelleen muutamia liukkaita kohtia, jotka meidän on tärkeä saada nuotteihin tulevaisuutta ajatellen, Rovanperä kommentoi 16. erikoiskokeen maalissa.

Kaiken kaikkiaan Rovanperä ajoi tasapainoisen päivän ja oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Meillä oli tosi hyvä päivä ja teimme parhaamme pitääksemme luokkajohdon ja se onnistui hienosti, Rovanperä iloitsi lauantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Walesin MM-rallissa on sunnuntaina 7. lokakuuta edessä vielä viisi erikoiskoetta ja 55,64 kilpailtavaa kilometriä. Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe starttaa kello 9.22 ja viimeinen erikoiskoe kello 14.18 Suomen aikaa.

Tulokset 18/23 EK:n jälkeen, WRC2-luokka
1. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA Fabia R5, 2.38.53,3
2. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA Fabia R5, + 1.03,1
3. Gus Greensmith (GBR), Ford Fiesta R5, + 1.48,6
4. Jari Huttunen (FIN), Hyundai i20 R5, + 2.49,8
5. Stephane Lefebvre (FRA), Citroen C3 R5, + 3.44,8

Teksti: ŠKODA Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli