Ralli 24.01.2019

Rovanperä johdattaa vahvaa ŠKODA-rintamaa Monte Carlo –rallissa

Kalle Rovanperä. Kuva: Miika Wuorela

23.1. Kalle Rovanperä on ŠKODA Motorsportin ainut kuljettaja MM-rallikauden avaavassa Monte Carlo -rallissa, mutta merkin edustus muilta osin on legendaarisessa osakilpailussa erittäin vahva.

Kaikkiaan viivalla on peräti 13 ŠKODA FABIA R5:tä. Se kertoo omaa kieltään merkin suosiosta rallin MM-sarjassa, sillä valtaosa luottaa auton suorituskykyyn, vaikka kategoriaan sopivia R5-autoja löytyy neljältä muultakin autonvalmistajalta.

Kyse on varsin suositusta oheisluokasta, sillä lähtöluettelosta löytyy 31 autokuntaa, jotka luottavat R5-autoon.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että yksi kolmasosa kaikista R5-autoista on merkiltään ŠKODA. Tänä vuonna keskitymme yhä enemmän asiakkaisiimme, tallipäällikkö Michal Hrabánek sanoo.

Kalle Rovanperä sijoittui viime vuoden Monte Carlo –rallissa luokkansa toiseksi. Myös tuolloin hän ajoi TGS Worldwiden ajattamalla Fabia R5:llä, mutta tällä kertaa ilmoittajana toimii merkin virallinen tehdastiimi  ŠKODA Motorsport.

Syy siihen löytyy siitä, että Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat uuden WRC2 Pro –luokan pisteistä, mikä edellyttää sitä, että ilmoittajana toimii tehdastiimi.

Rallin nuotitusjaksolta löytyi hyväntuulinen suomalainen. Edes alpeilla alati vaihtuva säätila ei saanut 18-vuotiaan Rovanperän itseluottamusta rakoilemaan. Nuorukainen myöntää nauttivansa haasteista, ja niitä tämä ralli totisesti tarjoaa.

– Pääosin reitti oli kuiva, mutta tänään satoi lunta sellainen kolme, neljä senttiä. Se tosin varmasti häviää siitä, kun aurinko paistaa. Teimme tänään uudet nuotit, koska ne ovat viime vuodesta muuttuneet niin paljon. Pitkiä päiviä tulee, kun ne täytyy tarkistaa, myhäilee Rovanperä.

Monte Carlo –rallin luonteeseen kuuluu, että kuljettajan on osattava olla valppaana, ja tehtävä lopullinen ratkaisu oikeasta kisavauhdista vasta erikoiskokeella.

– Ei tässä rallissa voi ajaa täysillä jatkuvasti, sillä pitää myös osata ennustaa kaikkea odottamatonta. Oikea rengasvalintakin voi usein olla ihan arpapeliä. Pidän siitä huolimatta tästä rallista – etenkin silloin kun tiellä on paljon lunta ja jäätä. Tällä kaudella haluan jalostaa sitä kokemusta, jonka sain kerättyä viime vuonna.

Ensimmäinen lenkki starttaa torstai-iltana keskellä alppeja sijaitsevasta Gapin kylästä klo 19.50 Suomen aikaa. Illan ohjelmassa on kaksi 20 kilometrin pituista erikoiskoetta.

Koko rallin pituus on 16 erikoiskoetta ja 323 EK-kilometriä.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi / Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli