Ralli 05.10.2018

Rovanperä jatkaa WRC2-luokan johdossa – Suniselle keskeytys

Teemu Suninen joutui keskeyttämään perjantainpäivän yhdeksännellä erikoiskokeella. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Walesin MM-rallin perjantaipäivä päättyi WRC2-luokan osalta sinivalkoisissa tunnelmissa. Myös kokonaiskilpailussa sijat kolme ja neljä ovat lauantaihin lähdettäessä suomalaisten miehittämät.

Tällä viikolla 18-vuotta täyttänyt Kalle Rovanperä on jatkanut torstain tapaan myös perjantaina WRC2-luokan johdossa. Toisena oleva Ruotsin Pontus Tideman on jo jäänyt 58,6 sekunnin päähän suomalaisesta. Toinen WRC2-luokassa ajava suomalainen Jari Huttunen on perjantain päätteeksi luokan seitsemäntenä.

Toyota Gazoo Racing -tiiimin Jari-Matti Latvala on perjantain jälkeen kolmantena, ja Latvalan tallikaveri Esapekka Lappi pitää neljättä sijaa hallussaan. Latvala on vain 2,5 sekunnin päässä Thierry Neuvillesta, mutta on jäänyt rallia johtavalle tallikaverilleen Ott Tänakille jo 31,3 sekuntia. Lappi on puolestaan 4,6 sekunnin päässä Latvalasta. Fordin tiimissä ajava Teemu Suninen on joutunut keskeyttämään ulosajon seurauksena.

WRC3-luokassa ajava Tade Lario on luokkansa kolmantena ennen lauantain erikoiskokeita. Lauantaina Walesissa ajetaan erikoiskokeet 10-18, ja sunnuntaina on vuorossa viisi viimeistä erikoiskoetta.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Rovanperä johtaa Walesin MM-rallin WRC2-luokkaa torstain jälkeen

Kuusi suomalaista Walesiin – Rovanperällä ensimmäinen tuttu MM-ralli

Kalle Rovanperällä edessään ensimmäinen MM-ralli täysi-ikäisenä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli