Rata-ajo 29.01.2020

Rory Penttinen ottaa askeleen lähemmäksi suurta unelmaa ajamalla LMP3 prototyyppiä Michelin Le Mans Cupissa

Rory Penttinen vaihtaa GT-autot uuteen prototyyppisarjaan. Kuva: Rory Penttisen tiedotus

Rory Penttinen on tullut GT-piireissä tunnetuksi kaverina, joka on tehnyt mahdottomasta mahdollista. Nyt hän vaihtaa GT-autot uuteen prototyyppisarjaan. Kausi Blancpain GT Endurance -sarjassa saksalaisen Rinaldi-tallin kanssa antoi paljon kokemusta ja avasi uusia ovia. Tällä kaudella Penttinen ajaa eurooppalaisessa Michelin Le Mans Cupissa.

– Tämä on suurinta, mitä urani aikana on tapahtunut. Prototyyppiautot ovat oikeita kilpa-autoja. Unelmani on aina ollut päästä ajamaan legendaarinen Le Mansin 24-tuntinen kisa. Yksi sarjan osakilpailuista on ”Road to Le Mans”, joka ajetaan juuri ennen tuon kisan alkua. Tuntuu epätodellisen hienolta päästä ajamaan tällä legendaarisella radalla, Rory sanoo.

Rory Penttinen pääsee testaamaan LMP3-autoa muutaman viikon kuluttua Malesiassa. Kuva: Rory Penttisen tiedotus

Michelin Le Mans Cupissa kaikki autot ovat teknisesti samanlaisia ja niissä on sama moottori. Penttinen ajaa Graff Racingin tiimissä.

– Graff Racing on tunnettu tiimi, jonka meriittilistalla on monta voittoa tässä sarjassa. Tuntuu hienolta päästä ajamaan sellaisessa tiimissä, jossa on totuttu voittamaan. Olemme asettaneet selkeän tavoitteen ja olen valmis tähän haasteeseen.

Muutaman viikon kuluttua Penttinen istuu ensimmäistä kertaa LMP3-auton rattiin. Silloin on ensimmäinen testi, joka ajetaan osakilpailun muodossa Aasian Le Mans Cupissa Sepangin radalla Malesiassa.

– Tuntuu hienolta päästä aloittamaan testikisan merkeissä. Se on hyvä mahdollisuus ottaa tuntumaa autoon ja tutustua tiimiin ilman suurempia paineita, Penttinen sanoo.

Sarjassa yhden auton jakaa kaksi kuljettajaa. Penttinen ajaa sarjan lichtensteinilaisen Matthias Kaiserin kanssa. Matthias Kaiser on kokenut kuljettaja, joka on viimeisen kahden vuoden aikana ajanut LMP3-autoa VdeV endurance-sarjassa ja Ultimate Cup-sarjassa. Molemmista on tullut voitto.

– Matthias oli minuun yhteydessä ja kysyi, olisinko kiinnostunut ajamaan hänen kanssaan Michelin Le Mans Cupissa. Nopeasti tuli selväksi, että meillä oli yhteinen pitkän tähtäimen tavoite. Parin kokouksen jälkeen asia oli sovittu. Kilpaileminen hänen kanssaan tulee olemaan kiinnostavaa, Penttinen sanoo.

Yhdistelmä Uusikaarlepyy-Lichtenstein ei ole ollenkaan niin kaukaa haettua, kuin voisi luulla. Uusikaarlepyyssä on nimittäin yritys, jolla on lichtensteinilainen omistaja. Matthias Kaiserin isä omistaa Kaiser-EurMarkin, joka valmistaa imuautoja Uusikaarlepyyssä. Kaiser-EurMarkin iskulause on ”Performance counts”, mikä pätee hyvin myös Penttisen ja Kaiserin yhteiseen LMP3-satsaukseen: vain saavutukset lasketaan.

Michelin Le Mans Cupissa on kuusi osakilpailua huhti- ja lokakuun välissä. Kisat ajetaan klassisilla radoilla, kuten Circuit de Barcelona-Catalunya, Monza, Le Mans, Le Castellet, Spa-Francorchamps ja Portimao.

– Koko tiimini on tehnyt kovasti töitä sen eteen, että voisin olla kokopäiväinen kilpakuski. Kilpailu tämän tason paikoista eurooppalaisissa kilpasarjoissa on kovaa. Tuntuu hienolta saada tällainen luottamuksenosoitus.

Teksti: Rory Penttisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo