Rata-ajo 04.06.2017

Rory Penttinen kisaamaan Ferrarilla Ranskaan “Tämä on unelmien täyttymys!”

Rory Penttinen pääsee toteuttamaan unelmaansa Ranskan Paul Ricardin radalle. Kuva: Rory Penttisen Tiedotus

Kilpa-autoilija Rory Penttinen ajaa Ranskan Paul Ricardin radalla Ferrarin huippunopealla GT3-autolla. Hänet on kutsuttu osallistumaan kivenkovaan Blancpain GT-sarjan osakipailuun. Sarjaa pidetään maailman kovimpana GT-autojen sarjana.  Entinen F1-kuljettaja Giancarlo Fisichella sekä F1-testikuljettajana toiminut Robin Finjs ovat sarjan vakiokuljettajia.

Penttinen pääsee Pierre Ehretin ja Rino Mastronardin aisapariksi 1000 kilometrin kisaan.  Kisa ajetaan juhannuksena, mutta kesäkuun 13 päivänä Penttinen pääsee jo testaamaan, miten Ferrari 488 GT3 kulkee.

– Olen todella onnellinen, tämä on kova juttu. Ehretin kanssa olen kilpaillut samassa tiimissä ennenkin, viimeksi Dubain 24h kisassa. Hän tuntee minut ja tietää että olen nopea ja tuon auton maaliin. Normaalisti Ehret ja Mastronardi ajavat kisat kahdestaan, mutta Paul Ricard on 1000 kilometrin kisa ja kuljettajia vaaditaan kolme autoa kohden. Viimeiset tunnit ajetaan pimeässä, Penttinen toteaa.

Penttisen autokunta kisaa AM-luokassa.

– AM-luokka tarkoittaa, että kuljettajilla on oltava pronssilisenssi. Ammattilaisella on kulta- tai hopealisenssi. Minulla on FIA:n pronssilisenssi. En ole ennen ajanut Paul Ricardilla, ja Ferrari GT3 on sellainen peli, että siihen ei noin vain hypätä. Pääsen siksi ajamaan testipäivän kesäkuun 13 päivänä. Jo se on huima kokemus.

Penttinen sanoo, että GT3 on koko ajan ollut tähtäimessä. Nyt se toteutuu.

– Meillä ei ole ollut budjettia GT3-tiimeihin, mutta olen toivonut, että joku tiimi tarvitsee nopean ja luotettavan pronssikuljettajan ja soittaa minulle. En pääse ajamaan ilman budjettia, mutta tällainen mahdollisuus tulee ehkä vain kerran uran aikana. Siksi mahdollisuuteen on tartuttava. Ilman yhteistyökumppaneita projektia ei voisi toteuttaa. Fluid Bag on uutena lähdössä mukaan.

Lähtöviivalla on kilpureita kuten McLaren, Audi, Mercedes-AMG, Lamborghini ja Bentley GT3. Mukana on useampi Ferrari 488 GT3.

– Tiimin Ferrari 488 GT3 on uusi ja sillä ajettiin luokkavoittoon Silverstonessa, eli kilpailukykyinen tiimi ja kalusto.

Penttinen sanoo, että paineet tuoda auto maaliin hyvällä sijoituksella ovat kovat.

– Tietysti tunnen, että minun on onnistuttava, mutta toimin hyvin paineen alla. Olen päässyt ajamaan hienoja kisoja, mutta taso Blancpainissa on todella kova. Kaikilla on huippuautot ja kuljettajat ovat huippuammattilaisia. Tämä on iso askel urallani, sanoo Penttinen, joka harjoittelee Paul Ricardin rataa ajosimulaattorissa.

www.blancpain-gt-series.com

Teksti: Rory Penttisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo