Enduro 03.06.2018

Roni Kytönen kaksi kertaa kolmanneksi Virossa

Roni Kytönen nousi podiumille lauantaina sekä sunnuntaina. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduro Youth -luokan kauden toinen kilpailuviikonloppu on saatu juuri ajettua Tallinnassa Virossa. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi molempina päivinä kolmanneksi.

Kytönen kellotti viikonlopun jokaiselle crossitestille pohja-ajan, mutta varsinkin lauantaina päivän ensimmäisillä extreme- ja endurotesteillä nuorukainen ei saanut vielä parastaan irti. Jämsäläinen nousi kuitenkin viimeisellä crossitestillä kolmanneksi ja piti sijoituksensa maaliin asti. Tänään sunnuntaina Kytönen taisteli tiukasti voitosta johtaen kilpailua useaan otteeseen, mutta toisen ja kolmannen kierroksen extremetestillä tulleet virheet maksoivat kuitenkin aikaa niin paljon, että maalissa Kytönen oli kolmas, vain 12 sekuntia voittoon ajanutta Ruy Barbosaa perässä.

Toinen Youth-luokassa ajava Kytönen Motorsport -kuljettaja Hugo Svärd, joka ajoi avausviikonloppuna Espanjassa sunnuntaina toiseksi, ei päässyt Virossa aivan parhaaseen vireeseensä. MM-pisteissä tällä hetkellä viidentenä oleva Svärd oli lauantaina kuudes ja sunnuntaina seitsemäs.

Junior-luokassa Viron kilpailuviikonloppu oli jo kauden kolmas. Siellä Kytönen Motorsportin värejä ylläpitävä Lari Jukola oli hyvässä vauhdissa crossitestillä molempina päivinä, mutta lauantaina vaikea toinen kierros ja sunnuntaina kaatuminen, sekä mäkeen juuttuminen ensimmäisellä testillä tiputtivat Jukolaa tuloksissa alaspäin. Nuorukainen kirjasi vaikean viikonlopun päätteeksi itselleen sijat 15. ja 14.

– Lauantai oli vaikea päivä. Tosi paljon tuli virheitä tehtyä ja toisella endurotestillä vedin isot lipat, jossa menetin paljon aikaa ja vähän satutin itseäni. Sunnuntaina ensimmäisellä pätkällä kaaduin mäkeen ja menetin tosi paljon aikaa. Loppupäivästä ei ajo sitten kulkenut, kun crossitestillä, Jukola kertasi viikonlopun jälkeen.

– Ei ollut hyvä päivä lauantaina. Tein monta tyhmää virhettä extreme- ja endurotestillä. Crossitesti kulki ihan hyvin koko päivän. Sunnuntaihin en ole kauhean tyytyväinen. Energiat alkoi loppua ja siksi alkoi tulla virheitä, pettynyt Svärd kertoi.

– Lauantaina oli tasainen päivä, vaikka endurotesti ei oikein kulkenut, kun vasta viimeiselle kierroksella. Sunnuntaina oli hyvä päivä. Vaikka kolmanneksi jäätiin, niin oli todella kivaa ajaa kunnolla kilpaa kärjessä koko päivän. Muutamat lipat extremetestillä tuli, mutta ei mahda mitään, Enduro Youth-luokassa molempina päivinä kolmanneksi ajanut Kytönen kertoi.

Enduro Youth -luokan MM-pisteissä Roni Kytönen jatkaa neljäntenä ja Hugo Svärd viidentenä seuraavaksi ajettavaan Italian osakilpailuun, joka ajetaan viikko juhannuksen jälkeen Pietramuratassa. Junior-luokassa Lari Jukola jatkaa MM-pisteissä sijalla 17.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro