Road Racing 01.08.2019

Rockmotorsport KTM -tiimin Kantolalle raskas pettymys Alastaron kilpailusta

Juho Kantolan tiukkaa tyylinäytettä. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Klaukkalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kilpailukauttaan Alastaron uusitulla, upealla radalla viime viikonloppuna. SM-kauden neljäs kisaviikonloppu ajettiin hienoissa sääoloissa, mutta FIN Supersport 300 -luokan sarjajohtajalle oli tuomisena kauden huonoimmat sijat, kahdesti neljäs.

Kantola osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin tuttuun tapaan perjantain vapailla harjoituksilla. Kantola haki vauhtia radalle jo tiistaina erillisissä harjoituksissa. Perjantain vauhti näytti hyvälle, vaikka tiukkaa tiedettiin tulevan. Sarjaan mukaan tullut Kantolan tiimikaveri Akseli Putkonen näytti heti vaarallisuutensa ja ilmoittautui mukaan voittotaisteluun jo harjoituksissa.

Juho Kantola on valmiina nappaamaan mestaruuden. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Lauantain aika-ajot olivat odotetun tiukat ja paalulle ennen Kantolaa kiiruhti hienosti Rasmus Nurmi. Tiimissä oli vähän jännittyneet tunnelmat, sillä epävarmuus Alastaron aikaisemmista kokemuksista nousivat pintaan. Kisaan lähdettiin kuitenkin taistelumielellä.

Kantola ampaisi tuttuun tyyliin heti kärkeen ja johti joukkoja vauhdikkaasti. Kisan puolivälissä näytti jo siltä, että peli ratkeaa Kantolan eduksi, sillä eroa takana tulevaan joukkoon oli lähes kaksi sekuntia. Mutta sitten laji alkoi näyttää sitä hienouttaan, tosin ei Kantolan hyväksi. Pari pientä virhettä ja viimeiselle kierrokselle lähdettiinkin niin, että koko neljän kärki oli lähes rintarinnan.

Tiukassa taistelussa ei riitä kuin paras suoritus ja siihen Kantola ei viimeisissä mutkissa pystynyt, vaan joutui taipumaan kauden huonoimpaan tulokseen ollen maalissa neljäs. Voiton vei pisteissä Kantolan pahin uhka, Niko Lehtiranta.

Juho Kantolan letkan vetäjänä vielä tässä vaiheessa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Sunnuntain kisa olikin sitten suoraan toisto lauantailta. Kantolan ampaisi ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja veti joukkoa aina viimeisille kierroksille asti. Taas pari harmillista pientä herpaantumista ja takana tullut tiukka kolmikko ei antanut pistekärjelle mitään armoa. Jälleen iso pettymys Kantolalle, joka oli maalissa neljäs. Lehtiranta voitti jälleen.

16.-18.8. ajetaan kauden viimeiset lähdöt Virtasalmen Motoparkin radalla. Panokset ovat jättimäiset, sillä Kantolan selkeä pistejohto sarjassa on kaventunut vain kymmeneen pisteeseen Lehtirannan ollessa toisena. Käytännössä mestaruus vaatii nyt voitot. Mutta ei tiimi ole Alastaron pettymyksen jälkeen kirvestä kaivoon heittänyt, vaan haavat on nuoltu ja Motoparkissa otetaan se, mitä kaudesta on lähetty hakemaan, eli mestaruus.

Mestaruustaistelun kärkikaksikko Juho Kantola ja Jarno Lehtiranta vauhdissa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Tulokset

Sarjataulukot

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing