Road Racing 11.10.2019

Rockmotorsport KTM -tiimiin kuljettaja Juho Kantolan kausi jatkui haasteisena Espanjan Navarrassa

Kovaa yritetään mennä. Kuva: Francisco Fraile Martin.

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Espanjan ESBK -sarjan osakilpailussa Navarrassa. Kantola osallistui SBK Junior -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Kantolan mennyt kilpailuviikonloppu alkoi jälleen jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Kantola haki vauhtia uudelle radalle maltillisesti, mutta määrätietoisesti. Vauhti kehittyikin ok suuntaan, mutta kärki menee sarjassa tällä hetkellä todella kovaa.

Lauantaina oli vuorossa kaksi aika-ajoa ja toisessa Kantola paransikin aikaansa kivasti ja se toi lähtöruudun 20. Lauantai-illan lähtöön Kantolalle laadittiin selkeät suunnitelmat, miten lähdetään tavoittelemaan parempia sijoja. Suunnitelmat kuitenkin kariutuivat jo lähtöviivalla, kun Kantola sai poikkeuksellisesti huonon lähdön ja hän taittoi ensimmäiseen mutkaan häntäpäässä. Ohitukset ovat vaikeita tasaisessa sarjassa ja Kantolan olikin tyytyminen sijaan 20 myös kisassa.

Rockmotorsport KTM tiimi lähtöruudukossa. Kuva: Francisco Fraile Martin.

Sunnuntaiaamun lämmittelyssä Kantolan vauhti oli heti kohdillaan ja ennätykset paukkuivat. Intoa olikin tiimillä päivän kisaan ja nyt Kantola ottikin jälleen tuttuun tapaan hyvän lähdön ja pääsi mukaan heti kisahommiin. Totuus on vain karu ja taso todella kova. Vaikka kilpailusuoritus olikin arvosanaltaan hyvä, niin silti sijoitus oli vaatimaton 18.

Viikonlopulta jäi kuitenkin käteen paljon hyvääkin. Oikeat hitaat mutkat tuottavat tuskaa ja niihin on jatkossa nyt keskityttävä. Valmentajien johdolla on jo mietitty harjoitteita ja Kantola lähtee luottavaisin mielin viimeiseen osakilpailuun Jereziin kuunvaihteessa. Klaukkalalainen on aina tykännyt Jerezin radasta ja kevään osakilpailussa hän ajoikin todella hienosti hätistellen kärkikymmenikköä. Tavoitteet on asetettu korkealle.

Juho Kantolan ajotyyli on kohdallaan. Kuva: Francisco Fraile Martin.

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing