Road Racing 30.05.2019

Rockmotorsport KTM -tiimiin kuljettaja Juho Kantola epäonninen Barcelonan viikonloppuna

Yritystä oli. Kuva: Francisco Fraile Martin.

Klaukkalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing kisakauttaan viikonloppuna Espanjan Barcelonan upealla radalla.

Juho osallistui Espanjan mestaruussarjan (ESBK/RFME) SBK Junior -luokkaan, joka on vastaava luokka kuin SSP300 MM-sarjassa. Juhon pyöränä on KTM RC390R race kit -paketilla. 

Ensimmäisen osakilpailun positiiviset fiilikset olivat muistissa, kun viikonloppuun startattiin torstaina vapaiden harjoitusten merkeissä. Ensimmäinen veto meni Juholla opetellessa rataa, mutta sitten alkoikin haasteet. Toisessa setissä Kantolalla hajosi moottori lähes täydellisesti. Onneksi kuljettaja pysyi kovavauhtisessa kohdassa pystyssä, vaikka öljyä lensikin ympäriinsä. Tästä alkoivat tiimin isot haasteet.

Muutaman tunnin päästä tiimille saatiin hankittua uusi pyörä paikalliselta diileriltä ja vanhasta pyörästä moottori irti ja kisapyörän vaihto. Tiimiltä jäivät unet lähes nollaan, sillä pyörä oli jälleen ajokunnossa perjantaiaamuna. Koko päivä meni sisäänajossa ja rataa opetellessa vaikeissa sateisissa olosuhteissa ja katkonaisissa seteissä.

– Lauantaiaamuna lähdettiin hyvillä mielin aika-ajoon, vaikka keli olikin taas haasteellinen ja kaaduin setin puolessa välissä rajusti, Kantola kommentoi.

 Toisessa aika-ajossa Kantolan puseroon pääsi hieman epävarmuutta ja sijoitus yhdistetyissä tuloksissa vaatimaton 31. (34 kuljettajaa). Sama meininki jatkui lauantain kilpailussa, vaikka parannusta tuli merkittävästi Juhon ollessa maalissa sijalla 24.

– Sunnuntain kisaan haettiin uutta asennetta ja se löytyikin heti aamun warmupista. Mutta juuri ennen starttia alkoi taas satamaan kaatamalla, ei muuta kuin äkkiä kumit vaihtoon ja uutta yritystä. Kisan startissa sade lakkasi ja erot olivat isot heti, kun ei oikein ollut varmuutta pitääkö vai ei.

Kantola nosti vauhtiaan tasaisesti kisan edetessä ja lopussa ajettiin jo kilpailukykyisiä kierrosaikoja kärjen kanssa. Tuloksena lopulta sija 19.

Vaikka viikonloppu olikin epäonninen ja haasteita täynnä, lähtee kuljettaja luottavaisena 8.-9.6.2019 ajettavaan SM-viikonloppuun. Tavoitteesta voittaa suomenmestaruus, ei ole luovuttu.

Juho ja isä Niko haluavat kiittää isosti Jarno Åströmiä huikeasta mekaanikkotyöstä sekä isosta tuesta Kallio Racingin Vesa Kalliota, Teemu ja Kenny Koskista sekä Alejandro Fuentea.

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing