Road Racing 20.08.2019

Rockmotorsport KTM -tiimiin Kantola juhli FIN Supersport 300 -luokan mestaruutta 2019

Suomen mestarin tyylinäyte. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola voitti road racingin FIN Supersport 300 -luokan Suomen mestaruuden, kun kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin Motoparkissa viikonloppuna.

Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Motoparkin tutulla radalla. SM-kauden viimeinen kisaviikonloppu ajettiin hyvissä oloissa, mutta panokset olivat kovat. Kantola osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jälleen jo torstaina vapailla harjoituksilla ja panoksena oli mestaruus, sillä Kantola johti luokkaa vain 10 pisteen turvin. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että viikonlopun ensimmäisestä lähdöstä pitäisi ottaa voitto, jolloin sunnuntaina olisi vähän helpompaa.

Kantola löysikin heti hyvän vauhdin lempiradalleen. Perjantaina hiottiin vielä muutamia yksityiskohtia mekaanikko Teemu Koskisen kanssa. Lauantaina aika-ajoissa Kantola ajoi perus hyvän suorituksen ja pääsi lähtemään lauantain kisaan toisesta lähtöruudusta, kun paalun nappasi tiimikaveri Akseli “Aksu” Putkonen. Putkosen paalu tiesi Kantolalle hyvää, sillä Putkonen ei osallistunut sarjaan ja ei näin ollen ollut uhka Kantolan mestaruudelle.

Lauantain kisan lähtövalojen sammuttua Kantola ampaisi tutusti kärkeen ja kontrolloi kisaa kärkipaikalta koko kisan läpi. Toki Putkonen ja mestaruuden kannalta pahimmat kilpakumppanit Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi hiostivat kannassa läpi kisan. Kantolan hermot pitivät hienosti ja palkintopallilla nähtiin iloinen kolmikko Kantola, Lehtiranta ja Putkonen. Tämä tarkoitti mestaruuden kannalta sitä, että Kantolan pitäisi ajaa vain maaliin sunnuntain kisassa kärkiporukassa. Sijoituksella ei ollut enää niin väliä.

Lauantaisen osakilpailun kärkikolmikko: 2. Niko Lehtiranta (vas.), 1. Juho Kantola, 3. Akseli Putkonen. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Sunnuntain kisastarttiin toi heti hieman hämmennystä järjestäjien virhe lähtöjärjestyksessä. Se periaatteessa sopi Kantolalle, joka ampui taas tutusti kärkeen. Tiimin kanssa oli sovittu, että turhia riskejä ei oteta, mutta ajo kulki niin makeasti, että Kantola johti kilpailua aina viimeisille kierroksille asti. Kun kisaa oli jäljellä vajaa kaksi kierrosta, Kantole teki pienen virheen ja tiimikaveri Putkonen hyökkäsi heti. Kantola tiesi tilanteen eikä lähtenyt Putkosta haastamaan, vaan päinvastoin piti vähän aikaa muuta joukkoa takana, että Putkonen sai vapaasti ajella voittoon.

Täydellinen viikonloppu ja taktiikka sekä Kantolan mahtava hermokontrolli toivat sen kaikkein tärkeimmän, eli Suomen mestaruuden. Sunnuntain kisassa Putkonen voitti, Kantola oli toinen ja Nurmi kolmas. Juhlat olivat valmiit alkamaan. Mestaruus on Kantolan uran ensimmäinen ja sen merkitys todella iso.

– Tästä on mahtavaa jatkaa menestyksekästä uraa, Kantolan tiimissä iloittiin.

Lehtiranta pokkasi SM-hopeaa ja Nurmi SM-pronssia.

Juho Kantola vetää letkaa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Kantola jatkaa vielä kauttaan Espanjassa ESBK-sarjan kisoissa Albacetessa, Navarrassa sekä Jerezissä. Mestaruus Suomessa antaa hyvän pohjan ja itseluottamuksen viimeisiin Espanjan kisoihin. Kantola ja hänen tiiminsä kiittää tässä vaiheessa kaikkia yhteistyökumppaneita, mukana olleita mekaanikkoja ja tukijoukkoja sekä kaikkia faneja voitokkaasta kaudesta 2019 Suomessa. Niin ja tietysti äitiä!

Suomen mestari Juho Kantola. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Tulokset ja SM-loppupisteet

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing