Road Racing 10.06.2019

Rockmotorsport KTM -tiimiin Kantola aloitti SM-kauden voitokkaasti

Juho Kantola oli vauhdissa SM-kauden avauksessa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Klaukkalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan viikonloppuna kotimaassa Motoparkin radalla Virtasalmella. Kantola oli vahvin  FIN Supersport 300 -luokassa.

SM-kauden avaus ajettiin pääsääntöisesti hienossa auringonpaisteessa. Kantola osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Vauhtia haettiin maltilla ja pienet vastoinkäymiset toivat omaa väriä kilpailuun valmistautumiseen. Lauantain aika-ajoissa oli kaikki kuitenkin hienosti kohdallaan ja Kantola tykitti paalupaikalle. Tosin kilpakumppani Niko Lehtiranta otti aika-ajojen lopussa kaiken hyödyn irti Kantolan imussa ja kellotti viimeisellä kierroksella vain 0,1 sekuntia hitaamman ajan. Kilpailusta tiedettiin tulevan tiukka.

Sateen uhka vallitsi koko viikonlopun Motoparkissa, mutta FIN Supersport 300:n kisalähdöt päästiin ajamaan kuivissa oloissa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Lauantain kilpailuun startattiin kuivalla kelillä, vaikka välissä ukkosmyrsky uhkasikin tuoda kilpailuun uutta ulottuvuutta. Kantola lähti paalulta hienosti liikkeelle ja karkasi heti kärkeen. Lehtiranta ja Rasmus Nurmi seurasivat kannassa. Muutaman kierroksen jälkeen takana tullut kaksikko keskittyi toisiaan vastaan kilpailemaan, joten Kantolalla oli paikka karata. Hän käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja kellotti viikonlopun kovimman kierrosajan tähän paikkaan. Loppu olikin sitten voiton varmistelua ja näin kauden avauskilpailu kirjattiin Kantolan nimiin.

Sunnuntaiaamun warm up ajettiinkin sitten märällä radalla ja voimasuhteet olivat kääntyneet. Lehtiranta kellotti kovan ajan ja Kantolan tiimissä toivottiin kuivaa kisaa. Se saatiin ja itse kilpailu olikin sitten lauantain toistoa. Kärkeen ja karkuun, mutta sillä erolla, että nyt asia oli selvä jo heti ensimmäisen kahden kierroksen jälkeen. Näin Kantola kuittasi nimiinsä molemmat startit avausviikonlopusta ja täydet pisteet sarjaan sekä hieman kuskille taskurahaa palkintorahojen muodossa. SM-kullan metsästys sai siis parhaan mahdollisen alun.

Juho Kantola nousi korkeimmalle korokkeelle. Kahdesti toiseksi ajoi Rasmus Nurmi (vas.) ja kolmanneksi Niko Lehtiranta. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Tulokset

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta