Road Racing 02.07.2019

Rockmotorsport KTM -tiimiin Juho Kantola jatkoi SM-kauttaan voitokkaasti Kemoralla

Juho Kantola kävi tiukkaa vääntöä Niko Lehtirannan kanssa. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan viikonloppuna kotimaassa Kemoran radalla Vetelissä. SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin pääsääntöisesti hienossa auringonpaisteessa. Juho osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Vauhtia haettiin maltilla ja pyörä toimi tällä kertaa fantastisesti. Lauantain aika-ajoissa iski sitten sadekeli ja Kantola ei löytänyt millään tuntumaa saderenkailla. Tuloksena kuudes sija.

Lauantain kilpailuun startattiin kuitenkin kuivalla kelillä ja sehän sopi Kantolalle. Jäätävä startti kuudennesta ruudusta ja ekassa mutkassa kärkeen. Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi seurasivat kannassa. Muutaman kierroksen jälkeen Kantolalla oli jo mahdollisuus karata seuraajiltaan hieman, mutta vaihdemissi pääsuoran päässä teki tepposet ja Lehtiranta sekä Nurmi kuittasivat välittömästi. Nuorukainen ei onneksi siitä säikähtänyt, vaan jo heti seuraavalla kierroksella otti oman paikkansa kärjessä. Lehtiranta hiillosti kovasti loppuun asti, mutta Kantola onnistui viimeisellä kierroksella pitäämään uhkaajat takanaan ja ajoi voittoon.

Sunnuntaina aamulla warm upissa Kantola oli elementissään ja ajoi pohja-ajan. Kisaan lähdettiin paalulta, kun klaukkalalainen kellotti lauantain kilpailussa kovimman ajan. Paalulta hyvä startti ja kärkeen, jonka jälkeen alkoi kova taistelu Lehtirannan kanssa läpi koko kisan, mutta jälleen Kantola sai pidettyä hermonsa kurissa eikä Lehtiranta päässyt oikein kunnolla haastamaan. Tosin maalissa ero oli taisteluparin välillä vain marginaalinen 0.160 sek. Kantola kirjasi nimiinsä vielä kruununa uuden rataennätyksen.

Vääntö oli koko viikonlopun ajan kovaa ja kokemusta kertyi. Kantola jatkaa sarjan kärjessä täydellä pistepotilla.

– Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille sekä parhaalle mekaanikolle Akulle.

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing