Rallicross 25.05.2019

Riku Tahkon vaikea avauskisa Jalasjärvellä päättyi semifinaaleihin – “Sovitaan, että tämä oli nyt tämän kauden huono kisa”

Riku Tahkon rallicross-kausi ei alkanut odotusten mukaisesti. Kuva: Taneli Niinimäki

Lauantaina Jalasjärvellä ajettu Rallicross SM -avauskisa ajettiin haastavissa ja vetisissä olosuhteissa. Riku Tahkon kilpailu päättyi semifinaaleihin.

Sateisena valjennut lauantai loi Rallicross SM -kauden avaukselle haastavat olosuhteet. Jalasjärven rataa ennakkoon kehunut MINI-kuljettaja Riku Tahko lähti päivään kovin odotuksin. Perjantaina vapaista harjoituksista irtosi kuivalla kelillä SuperCar-luokan toiseksi nopeimman kuljettajan titteli. Ennakkoon Tahko arveli erityisesti sadekelin soveltuvan rallitaustaiselle kuljettajalle.

Lauantaisten olosuhteiden vaikeus valkeni porvoolaiselle Tahkolle alkuerissä. Kolmesta alkuerästä irtosivat sijat 6, 4 ja 11. Näillä sijat oikeuttivat alkuerien kuudenneksi korkeimpiin SuperCar -luokan sarjapisteisiin. Kisan alku sai Tahkon mietteliääksi.

– Eilisten vapaiden harjoitusten jälkeen vaikutti todella hyvältä, kun pääsimme ajamaan kuivalla. Jotenkin ajattelin, että olisimme vahvoja myös märällä, mutta selkeästi tein vääriä valintoja sadekelin säätöjen kanssa. Ensiksi en saanut autoa lähtemään viivasta, ja sitten kun sain, tuli muita haasteita ajettavuuden kanssa. Sitten jäimme hitaampien autojen taakse pussiin ja ohitukset verottivat aikaa, summasi MINI Countryman SuperCarilla ajava Riku Tahko alkuerien jälkeen.

Alkuerien suoritus oikeutti Tahkon lähtemään toisesta rivistä toiseen semifinaaliin. Semifinaalissa porvoolaiskuljettaja kävi kovan taistelun ohituksineen, mutta alkueristä tuttu kaava pakotti Tahkon taipumaan täpärästi finaalien ulkopuolelle.

– Semissä käytiin hyvä taistelu ja saatiin muutama ohituskin, mutta lopulta päädyttiin mutaisella radalla yhdessä nipussa maaliin. Tuossa nipussa olin neljäntenä ja siten jäätiin ensimmäisenä ulos finaalista.

Pettymyksestä ja finaalipaikan menettämisestä huolimatta Tahko kääntää jo katseet tulevaisuuteen ja uskoa paremmasta löytyy.

– Harmittaa tottakai vietävästi. Koko päivänä ei oikein päästy puhtaalla radalla ajamaan, mutta tällä kertaa se meni näin. Viime kaudella huono kisa sattui kauden loppuun, joten sovitaan, että tämä oli se tämän kauden huono kilpailu. Mikään ei ole ohi. Olemme kilpailukykyisiä varsinkin kuivalla. Täytyy varustautua siihen, että olemme nopeita myös märällä.

Rallicross SM -kausi jatkuu Joensuussa 15. kesäkuuta. Riku Tahko on ensimmäisen osakilpailun jälkeen kahdeksantena SuperCar-luokan pisteissä.

Rallicross SM -pistetilanne

SuperCar-luokka:

1. Jere Kalliokoski 30
2. Juha Rytkönen 24
3. Joni-Pekka Rajala 24

8. Riku Tahko 14

Teksti: Riku Tahkon tiedotus / Joni Pakarinen
Kuva: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross