Rallicross 25.08.2019

Riku Tahkon taisteluntäyteinen viikonloppu päättyi semifinaaleihin Kouvolassa

Riku Tahkon kilpailu Kouvolassa oli täynnä haasteita. Kuva: Taneli Niinimäki

Viikonloppuna ajettu Rallicross SM ja samalla RallyX Nordic -osakilpailu päättyi Riku Tahkon osalta pettymykseen. Teknisien haasteiden jälkeen semifinaaleihin venynyt Tahko jäi ulos finaaleista.

Lauantaina ajettu ensimmäinen alkuerä osoittautui porvoolaiselle Riku Tahkolle vaikeaksi. Vapaissa harjoituksissa koetut murheet auton kanssa aiheuttivat sen, että alkuerässä Tahko koki vetoakselirikon. Sunnuntaina ensimmäisessä alkuerässä Tahko koki rengasrikon ja kolmannessa MINI:n vaihteisto antautui jättäen Tahkon lähtöviivalle. Ison remontin ja toisen tiimin varaosa-avun turvin MINI saatiin kuitenkin neljänteen alkuerään viivalle. Sieltä porvoolainen saalisti ensimmäisellä puhtaalla vedollaan alkuerän kolmannen sijan ja paikan semifinaaleissa.

– Tuntui vähän viime vuoden toisinnolta Kouvolassa. Hirveä määrä ongelmia alkuerissä. Ja vielä sellaisia, mitä ei kohdata missään muualla. Tuntuu, että tunnen radan todella hyvin, mutta silti näköjään löytyy paikkoja, missä saa renkaan vanteelta. Kolmannessa alkuerässä vaihdelaatikon pääakselin napsahdettua poikki, alkoi tummat pilvet kasaantua, kertasi Riku Tahko kisan alun tapahtumia.

– Heitin itse jo siviilit päälle ja kiittelin vieraat kannustuksesta, mutta tiimimme huoltomiehet paikansivat vian ja saivat kilpakumppani Robin Larssonin tiimiltä osan, jolla vaihteisto saatiin kasattua. Seitsemän minuuttia jäi aikaa ennen semifinaalia kun käytiin vielä vaihteet läpi ja todettiin, että kaikki toimii. Täytyy sanoa, että uskomaton suoritus ja venyminen kenttäolosuhteissa meidän tiimiltä!

Kouvolassa ajettiin kolme semifinaalia, joista kustakin kaksi parasta raivasivat tiensä finaaliin. Riku Tahkon semifinaalissa kyse oli maaottelusta, sillä vastassa oli kaksi ruotsalaista RallyX Nordic -kuljettajaa ja neljä suomalaista kuljettajaa, mukaan lukien Tahko. Semifinaalissa rajusta taistelusta huolimatta Tahkon sijoitus oli neljäs ja finaalipaikka jäi haaveeksi.

– Semifinaaleissa ei vain yksinkertaisesti riittänyt. Takarivin lähtöpaikalla kärsittiin vähän parissa ekassa mutkassa, kun kilpakumppaneilla oli ohjelmaa. Jouduin keräämään vauhdit uudestaan, kun lähdin jahtaamaan Toni Kuhasta ja Ari Perkiömäkeä, jotka ajoivat todella hyvin vaikka kuinka yritin saada heidät kiinni.

Rallicross SM -sarjan pisteissä Riku Tahko onnistui Kouvolasta keräämään yhdeksän pistettä. Sijoitus viimeistä edellisen kilpailun jälkeen sarjan kokonaispisteissä on neljäs. Matkaa sarjakärkeen on 24 pistettä. Viimeiseen mitalisijaan eroa on 11 pistettä.

– Kouvola koettelee meitä kovasti, mutta tapahtuma täällä oli upea. Yli 90 VIP-vierasta, joille pystyimme koko tiiminä tarjoamaan seurattavaa. Huonot pisteet tästä kilpailusta totta kai ohensivat meidän mahdollisuuksia mitaleille, mutta Honkajoelle lähdetään taistelemaan kovasti. Sitä ennen kahden viikon päästä on edessä Gymkhana Gridin finaali Varsovassa.

Rallicross SM -sarjaa on jäljellä yksi osakilpailu. Viimeinen osakilpailu ajetaan 14.9. Honkajoella.

Rallicross SM -pisteet 4/5 osakilpailun jälkeen, SuperCar:
1. Juha Rytkönen, 100
2. Joni-Pekka Rajala, 89
3. Jere Kalliokoski, 87
4. Riku Tahko, 76
5. Toni Kuhanen, 76

Teksti: Riku Tahkon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross