Ralli 16.01.2020

Riku Tahkon mestaruusjahti Ralli SM -sarjassa alkaa Tunturirallista

Riku Tahkon Rally2kit-luokan MINI One. Kuva: Riku Tahko.

Taistelu rallin Suomen mestaruuksista alkaa perjantaina Rovaniemellä. SM2-luokan mestaruudesta taistelun aloittaa porvoolainen Riku Tahko, jolle tämänvuotinen Arctic Lapland Rally on uran kahdeksas.

Suomalainen moottoriurheilukausi käynnistyy viimeistään perjantaina, kun perinteinen Arctic Lapland Rally näkee alkunsa. WRC- ja Formula 1 -tähtiä kuhiseva ralli saa myös paluumuuttajan, kun Riku Tahko lähtee jahtaamaan mitaleja kauden 2020 Ralli SM -sarjassa. Kuljettajat ovat käyttäneet alkuviikon tutustuakseen viikonloppuna käytettäviin erikoiskokeisiin. Huolimatta talven viivästymisestä eteläisemmissä osissa Suomea Rovaniemellä lunta on tarjolla.

– Ralli vaikuttaa kyllä hienolta. Vaikka kelit ovat käyneet välillä plussan puolella, lunta on paljon. Jotkut mutkat tuntuvat jopa vähän hitaammilta penkkojen vuoksi, mutta tienpohjat ovat priimakunnossa, kertoo Riku Tahko innokkaana.

Tahko osallistui kauden viimeiseen SM-ralliin viime syksynä. Nyt haaste on kuitenkin erilainen, kun edessä on kokonainen kausi ja panoksena mitalit.

– Fiilis on todella korkealla. Pari viime vuotta tätä kaikkea rallissa on kaivannut. Pitkäjänteistä tekemistä, nuotitusta ja sen sellaista on ollut ikävä. Vireystila on ollut hyvä tehdä tätä. Tässä, kuten viimeisessäkin kisassa täytyy muistaa, että pisteitä on kerättävä mahdollisimman paljon. Kuitenkin, jos ei ensimmäisenä päivänä ihan kärkeen päästä, niin lauantaina viimeistään pitää kärjen vauhdissa olla.

Arctic Lapland Rally on perinteisesti kauden pisin SM-ralli. Rallin luonteeseen kuuluvat pitkät ja haastavat erikoiskokeet, mutta numerolla 16 kilpaileva Tahko on ralliin valmis.

– Vanhoja nuotteja emme pystyneet käyttämään lainkaan, vaan teimme kaikille erikoiskokeille uudet nuotit, jotka tuntuivat hyvältä. Nuotitusjakson työskentely tuntui muutenkin toimivalta, kertoo Tahko yhteistyöstään kartanlukija Markus Soinisen kanssa.

Arctic Lapland Rallyn 201,73 erikoiskoekilometriä sisältävälle reitille autot lähtevät perjantaina kello 12 Lordin aukiolta. Rallin maaliin, samaiselle aukiolle kilpailijat saapuvat lauantaina kello 19.20.

Teksti: Riku Tahkon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli