Rallicross 14.09.2019

Riku Tahkon kausi päättyi mitalien ulkopuolelle

Riku Tahko saattaa jättää rallicrossin. Kuva: Taneli Niinimäki

Honkajoella ajettiin lauantaina kauden viimeinen Rallicross SM -osakilpailu. Riku Tahko onnistui vaikeiden alkuerien jälkeen kipuamaan kilpailun viidenneksi ja oli lopulta Supercar-luokan SM-pisteissä neljäs.

Vaikean Kouvolan kilpailun jälkeen Tahkolla oli onnistunut osallistuminen Puolassa käytyyn Gymkhana Gridin maailmanfinaaliin. Kovassa kansainvälisessä kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Tahko tiesi Suomen mestaruuden olevan vaikea saavuttaa, mutta mitalien suhteen porvoolainen ei ollut luovuttanut.

Ensimmäisessä alkuerälähdössään Honkajoella Tahko oli nopein. Kaikki alkuerälähdöt yhteen liitettynä Tahko oli kolmanneksi nopein. Toisessa alkuerässä kolari kanssakilpailijan kanssa johti Tahkon spinnaamiseen ja huonoon sijoitukseen.

Yhteispisteissä kahden alkuerän jälkeen Tahko oli sijalla seitsemän. Kolmas alkuerä toi edellistä alkuerää valoisamman tuloksen. Tahko oli lähtönsä toinen, koko kolmannen alkuerän seitsemäs. Alkuerien kokonaistuloksissa porvoolainen oli yhdeksäs, mikä oikeutti 10 pisteeseen. Piste-ero mitalisijoihin kasvoi näin 15 pisteeseen, kun kolmantena ollut Jere Kalliokoski keräsi 14 pistettä.

– Mun mielestä oltiin hyviä, muttei riittävän hyviä vaihtuviin olosuhteisiin. Kolmas tila harjoituksissa ja aamun alkuerässä antoi odottaa parempaa, mutta sitten alkoi kolista. Jos lähtöä ei saa onnistumaan, yleensä ensimmäisissä mutkissa tulee osumaa, kertasi Tahko päivän tapahtumia.

Semifinaalissa Tahko sijoittui Joni-Pekka Rajalan ja Kalliokosken takana kolmanneksi. Finaalissa rajusti taistellut Tahko joutui lopulta tyytymään viidenteen sijaan. Näin kauden yhteispisteissä porvoolaisen kohtalona oli jäädä mitalien ulkopuolelle neljänneksi. Mestaruuden voitti SuperCar-luokassa ensimmäistä kauttaan ajanut Juha Rytkönen.

– Keskirivi semifinaaliin ei ole koskaan ihan ideaali, mutta hyvin pystyin siellä Rajalan ja Kalliokosken silti haastamaan. Takarivipaikka finaalissa tiesi kuitenkin mitalihaaveiden menneen. Toni Kuhasen pudottua semeissä, kävi selväksi, että nelossija on turvattu pisteissä. Finaalissa käyntihäiriöt haittasivat suoritusta ja putosimme kolmannelta sijalta viidenneksi.

– Nelossija ei tietenkään tyydytä, mutta on myönnettävä, ettei meidän suoritus riittänyt. Kohtasimme murheita, joita kolmelle edellä ajavalle ei tullut. Olisi pitänyt pystyä nostamaan vielä tasoa. Hattua on nostettava Rytköselle mestaruudesta, kuten myös Kalliokoskelle ja Rajalalle. Kova oli taso.

Riku Tahko ajoi Supercar-luokan neljänneksi Rallicross SM -sarjassa. Kuva: Taneli Niinimäki

Siirtyminen ralliin vuonna 2020?

Pienen pettymyksen taustalla Tahko on jo ajatuksissaan valmis uuteen kauteen ja ensi vuoteen. Porvoolainen näkee tulevaisuutensa suunnitellusti rallin puolella.

– Alunperinkin kaksivuotissuunnitelmassani oli ajaa tämä ensimmäinen vuosi rallicrossia ja seuraava Ralli SM -sarjaa. Veri vetää kovasti rallin pariin ja tuntuu, että tässä on varustauduttava jo Tunturi-rallia varten. Rallicross-kalusto on myynnissä, mutta ei suljeta vielä ovia mihinkään suuntaan.

Rallicross SM -pistetilanne 5/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar-luokka:
1. Juha Rytkönen 129
2. Joni-Pekka Rajala 114
3. Jere Kalliokoski 112
4. Riku Tahko 92
5. Toni Kuhanen 88

Teksti: Riku Tahkon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross