Rallicross 22.08.2018

Riku Tahkolla lämpimiä muistoja Tykkimäeltä

Riku Tahko on tehnyt tasaisen kovaa jälkeä koko kauden 2018. Kuva: AKK / Toni Ollikainen

Riku Tahko on ainut kuljettaja SuperCar-luokassa, joka on kivunnut palkintokorokkeelle kauden jokaisessa osakilpailussa. Vaikka voitto on vielä miestä kiertänytkin, nousi hän silti sarjan kärkipaikalle Jalasjärvellä ajetun toisen sijan myötä.

– Harmittaa tietenkin, että ei ole voittoa tullut. Etenkin Jalasjärvellä se olisi maistunut, mutta toisaalta olen tyytyväinen kuitenkin siihen, että luotettavuus on ollut hyvällä tasolla. Kaikki erät on ajettu maaliin asti, sanoo Tahko.

Ennen Kouvolassa ajettavaa SM-finaalia Tahko johtaa SuperCar-luokkaa neljän pisteen erolla tasapisteissä oleviin Ari Perkiömäkeen sekä Mikko Ikoseen, joten mestaruudesta tullaan käymään hieno taistelu Tykkimäellä.

– Ei se oikeastaan vaadi muuta kuin että auto on sataprosenttinen läpi kisan. On painettu pitkiä päiviä ja perusteellista remonttia autoon, ja tehdään kaikki voitavamme, mitä voi tässä ajassa tehdä. Kai siinä kisassa kaikenlaisia startegioita voisi miettiä mestaruuden eteen, mutta yhtä paljon kuitenkin kiinnostaa päihittää nuo pohjoismaalaiset kärkikuskit.

– Se mitä tämä RallyX Nordic -sarjan mukana olo tekee SM-taistelulle, niin pistää ainakin homman mielenkiintoiseksi. Mikäli olen ymmärtänyt, niin pistelaskusysteemi pyytää ajamaan niin kovaa kisan voitosta kuin vain pystyy. Se siinä on toki brutaalia, että jos alkuerissä ajautuu ongelmiin, niin sieltä tulee olemaan iso työ kahlata itsensä takaisin välieräpaikkaan kiinni. Todettiin tämä viime kaudella EM-sarjassa, Tahko selvittää.

Rallicrossin SM-kauden huipennus, Rallycross Festival Kouvola, on kerännyt ennätysmäärän SuperCar-autoja taistelemaan Pohjolan herruudesta. Yhteensä 33 kuljettajaa, mukaan lukien RallyX Nordic -sarjan kärkinimet, nostavat myös Tahkon fiilikset korkealle.

– Ihan mieletön hatunnosto, että tällainen kilpailu saadaan Suomeen. Osallistujalistahan on historiallisen kova, jos vertaa MM-sarjaankin. On todella hieno tapahtuma tulossa ja tästä pitää ottaa kaikki ilo irti, riemuitsee lukusia kansainvälisiä kilpailuja ajanut Tahko.

Tykkimäen rata onkin porvoolaiselle jo ennestään tuttu, vaikka SM-sarjassa hän kilpailee vasta ensimmäistä kokonaista kauttaan. Mies oli viivalla myös vuonna 2014, kun Kouvolassa ajettiin toistaseksi viimeisin rallicrossin Suomen MM-osakilpailu.

– Rata on tuttu jo aikaisemmilta vuosilta, sillä siellä olin monesti Topin (Heikkinen) mukana jo ennen omaa rallicross-uraani. Tein siellä myös debyyttini vuonna 2014, joten lämpimiä muistoja riittää, Tahko toteaa lopuksi.

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross