Ralli 25.07.2018

Riku Tahko vetää suoran lähetyksen ralliradioon rallicross-auton puikoissa

Riku Tahkon juontamasta ralliradiosta on odotettavissa hyvin vauhdikas. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Järjestyksessään 68. Suomen MM-ralli starttaa tulevana torstaina Jyväskylän keskustassa ajettavalla legendaarisella Harjun erikoiskokeella. Riku Tahko sekä YLE:n toimittaja Riku Salminen pääsevät lämmittelemään kisayleisön ennen WRC-autoja, kun Rikut starttaavat Rallicross MINIllä Harjun yleisöerikoiskokeelle.

Kyseessä on näytösajo, jolla promotaan 26.8. Kouvolassa ajettavaa Rallycross Festival -tapahtumaa. Samalla toteutetaan varmasti ralliradion kaikkien aikojen vauhdikkain erikoiskoe-esittely, kun autosta vedetään suoraa lähetystä Ralliradioon. Tahko ja Salminen toimivat ralliradion kommentaattoreina läpi koko viikonlopun. Tahkolle tämä vuosi on jo viides kerta ralliradion asiantuntijana.

– Neste Ralli on Suomen suurin moottoriurheilutapahtuma, ja olen erittäin otettu, että sain jälleen kutsun toimia ralliradion asiantuntijana. Ajoin itse viimeksi Neste Rallin vuonna 2013 ja sen jälkeen olenkin saanut nauttia tästä ralliviikon toiseksi parhaasta pestistä ajamisen jälkeen, Tahko fiilistelee.

Kyseessä ei ole mikään pieni tehtävä, sillä YLEn Ralliradio kuuluu paitsi kansallisesti YLE Jyväskylän taajuuksilla, myös YLE Areenassa ympäri maailman. Ralliradiolla onkin yli 300 000 kuuntelijaa ja se on ehdottomasti yksi parhaista tavoista pysyä rallin ytimessä koko kisan ajan.

Neste rallin kärkikamppailuun Tahko nostaa ainakin kaksi Toyotaa sekä Ford-kuskit Sebastien Ogierin ja Teemu Sunisen.

– Toyota-kuskit ovat päässeet treenaamaan Jyväskylässä todella paljon, ja näkisin, että vahvan kotikenttäedun turvin heillä on varteen otettava etulyöntiasema. Podiumtaistoon nostan kuitenkin mukaan kokeneen Ogierin sekä jo viime vuonna vahvoja näyttöjä Jyväskylässä antaneen Sunisen.

Neste Ralli starttaa torstaina klo 19, Rikujen näytösajo lämmittää yleisön klo 18.15 . Tämän jälkeen Tahkon Rallicross MINI on nähtävissä koko viikonlopun Paviljongin huoltoalueella.

Teksti: Riku Tahkon Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli