Rallicross 14.08.2016

Riku Tahko tuuletti ensimmäistä ykköstilaansa Supercar-Mininsä ratissa

Testikeikaksi tarkoitettu vierailu Suomenlahden toiselle puolen päättyi Riku Tahkon osalta villiin voiton tuuletukseen. Porvoolainen autourheilun monitoimimies ylsi Supercar -luokan Minillään debyyttivoittoon kovassa paikallisseurassa.

Rallicrossin EM-sarjaan toista kauttaan panostava Tahko lähti kilpailuun täysin testimielessä. Autossa oli uusia ratkaisuja kokeiltavana, ja ne myös näyttivät toimivan kympin arvoisesti.

– Valitsimme aikataulusyistä tämän Viron mestaruussarjan osakilpailun testipaikaksemme. Rata-alue Laitse Rally Parkissa on hieno, ja virolaiset osaavat tunnetusti järjestää hyviä tapahtumia.

– Kisan taso oli melko hyvä; muutamia nopeita Supercareja, Fordeja Mitsubisheja oli viivalla. Halusimme ajaa ongelmattoman päivän ja testailla erilaisia säätöjä iskareihin ja moottorinohjaukseen, Tahko kertasi.IMG_6290

Kun auto oli kunnossa, oli hymykin herkässä. Tahkon kaasujalka oli sopivan raskas myös finaalissa, joten mustanpuhuva Mini ennätti ruutulipulle selkeällä erolla ennen kanssakilpailijoita.

– Siirryimme kisan johtoon toisen alkuerän jälkeen, ja pidimme sijoituksemme finaaliin asti. Siihen starttasin paalupaikalta. Voitto irtosi puhtaalla ajolla, ja noin kolmen sekunnin erolla seuraavaan.

Kauden kolme ensimmäistä kisastarttia ovat olleet Tahkolle ja hänen tiimilleen raskaita jatkuvien tekniikkaongelmien vuoksi. Tunteja laskematta tiimi on rakentanut autoaan yhä luotettavampaan kuntoon.

– Mahtava fiilis päästä vihdoin tekemään tulosta uudella autollamme. Tämä oli myös tosi tärkeä motivaation lähde yötä päivää rehkineille huoltomiehillemme. Olihan se sitä tietysti minullekin, jotta näin homman onnistuvan, kunhan vain vehkeet toimii, tuuletti ikionnellinen Tahko.

Tahkon kausi jatkuu seuraavaksi EM-sarjaan kuuluvalla Barcelonan-osakilpailulla. Sitä ennen on luvassa vielä piipahdus showtapahtumassa.

– Kisa oli haastava rankkasateessa ja mutavellissä. Siitäkin saatiin hyvin dataa tulevaisuuteen. Hieno viikonloppu, tästä on hyvä jatkaa Barcelonaan. Sitä ennen ajan vielä ensi viikonloppuna Gymkhana Grid -näytöksen Tanskan Motorfestivaleilla.

facebook.com/rikutahkorally
Twitter / Instagram: @rikutahko
www.fiaworldrallycross.com

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross