Drifting 11.05.2017

Riku Tahko tuo uudenlaisen kilpailuformaatin Suomeen

Riku Tahko (kesk.) tuo nyt täysin uuden moottoriurheilutapahtuman Suomeen. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Vermo Drift Festival rantautuu Suomeen 20.-21. toukokuuta, kun Riku Tahko tuo aiemmin kotimaan kamaralla näkemätöntä moottoriurheilua Espooseen.

Riku Tahko on itse ajanut kolmena vuonna Gymkhana Gridin finaalitapahtumassa. Tuomalla nyt konseptin Suomeen, hän haluaa myös tarjota muille suomalaisille mahdollisuuden voittaa paikan arvostetun kilpailun finaaliin.

Areenana toimii Vermon raviradan parkkialue. Vermon raviradan päärakennus ja sen palvelut ovat avoinna tapahtumallemme, joten erittäin keskeinen sijainti ensiluokkaisine palveluineen tarjoaa loistavan alustan koko perheen tapahtumalle.

Vermo Drift Festival -rata vaatii taitoa, nopeutta, hermoja, muistia sekä tietysti näyttävää driftingajoa. Kilpailu ajetaan parilähtönä, ja kumpikin kilpailija lähtee omalle radalleen, jotka ovat peilikuvat toisistaan. Aika-ajossa paremman radan aika ratkaisee 16 parhaan joukkoon ja semifinaaleihin pääsijät. Semifinaalit ja finaalit ajetaan kuski kuskia vastaan siten, että ajetaan molemmat radat ja parempi yhteisaika ratkaisee. Nopeampi jatkoon, hitaampi kotiin.


Ilmoittautuneiden lista on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä mukaan on tulossa niin Suomen rallicrossin, rallisprintin kuin driftinginkin kärkikuskeja, miksattuna erilaisilla mielenkiintoisilla autoilla ja kuskeilla, jotka eivät omaa niin vahvaa kilpailutaustaa, mutta harrastavat autoja koko sydämellään.

Kilpailutapahtuman lisäksi luvassa on musiikkiesityksiä, tanssiesityksiä, julkkislähtöjä sekä muuta mielenkiintoista koettavaa. Tapahtuman juontaa Aleksi ”Hämilton” Halen.

Viikonlopun ohjelma ajetaan siten, että lauantai pyhitetään avoimille harjoituksille radalla. Lauantain kruunaa nimmareidenjakotilaisuus, esiintyjät sekä huikeat iltabileet Vermon päärakennuksessa.

Riku Tahko on edustanut Suomea kolmesti Gymkhana Gridin maailman finaalissa. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Sunnuntaina ajetaan aika-ajot sekä finaalit.

Portit aukeavat yleisölle molempina päivinä klo 10. Tapahtuma loppuu sunnuntaina klo 19 podium-juhlallisuuksiin.

Lisätietoja netistä: Facebook.com/VermoDriftFestival

Lipunmyynti ennakkoon.

Kysy myös kattavista VIP-palveluista tapahtuman yhteydessä.
VIP-paketti sisältää kahden päivän sisäänpääsyn alueelle, buffet-illallisen (la), iltabileet, buffet-lounaan (su) sekä vierailun Riku Tahkon tiimin tiloissa varikolla. Lisätietoja: riku.tahko@gmail.com

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting