Ralli 07.02.2020

Riku Tahko tähtää kärkeen Mikkelin SM-rallissa

Riku Tahko on valmiina SM Vaakuna-ralliin. Kuva: Tomi Hänninen

Perjantaina alkava ja lauantaina päättyvä Mikkelin SM-ralli on Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu. SM2-luokan neljäntenä ensimmäisen osakilpailun jälkeen majaileva Riku Tahko tavoittelee kilpailusta kärkipaikkoja.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä SM Vaakuna-rallilla. Perinteisesti hyvin järjestetty ralli tekee paluun SM-sarjaan vuoden tauon jälkeen. Pidemmältä tauolta paluun Ralli SM -sarjaan tehnyt Riku Tahko lähtee sarjan toiseen osakilpailuun SM2-luokan neljänneltä sijalta. Mikkelin teiltä Tahko jahtaa Rovaniemeltä saatua parempaa sijoitusta.

– Tunturista saatiin päälle hyvä ajorutiini ja tuntuu, että olen valmis tähän kisaan. Tavoitteena on luokan kärki ja täydet SM-pisteet. Tunturista jäi sen verran hampaankoloon, että nyt on hyvä tsemppi päällä, kuvailee Tahko tuntemuksiaan ennen kilpailua.

Mikkelin rallin tiet ovat perinteisesti haastavia ja nopeita. Huippunopeudet eivät kuitenkaan ole Tunturi-rallin kaltaiset, vaan edessä on teknisempää tietä. Tahko uskoo teiden sopivan uudelle Rally2kit-luokan Minille.

– Säiden jumalille kiitos, että talvi tuli ja Mikkelissä päästään ajamaan loistavissa olosuhteissa. Tunturin jälkeen autoon on tehty jotain pientä säätöä ja huoltoa. Lisäksi kisan aattona saimme ajettua shakedownilla hyvän tuntuman päälle. Tämä ralli on keskinopeudeltaan hitaampi ja sisältää paljon lyhyitä erikoiskokeita. Se sopii meidän autolle hyvin, mutta meidän täytyy olla koko ajan valmiita taistelemaan.

Mikkelin SM-ralli alkaa perjantaina kello 19.30 yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Mikkeli raviradalla. Kilpailun maaliin Mikkelin torille kilpailijat saapuvat lauantaina kello 19.18 alkaen. Kilpailussa ajetaan 9 erikoiskoetta. Erikoiskokeita kertyy yli 110.

Teksti: Riku Tahkon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli