Rallicross 30.03.2016

Riku Tahko Rallicrossin EM-viivalle, MM-sarja tavoitteena kaudelle 2017

2015 FIA World Rallycross Championship / Round 03, Mettet, Belgium. Kuva Monster/McKlein.

Rallicrossin kansainväliset areenat vetävät suomalaisia tänä vuonna puoleensa kuin häkä, kun MM- ja EM-mitaleista taistelee tämän hetkisen tiedon mukaan neljä suomalaiskuskia. MM-sarjassa ajetaan 12 osakilpailua, niistä viisi kuuluu mukaan EM-sarjaan. MM-sarjaa kiertävät Topi Heikkinen sekä Niclas Grönholm, EM-kisoja ajavat Joni-Pekka Rajala ja Riku Tahko. EM-sarjassa on mukana myös suomalaistalli Set Promotion, jonka kuskeina ovat latvialainen Artis Baumanis ja venäläinen Timur Shigabutdinov. Global-Rallycrossissa kilpailee puolestaan Joni Wiman.

Viimeisin suomalaiskiinnitys Rallicrossin EM-sarjaan on pitkän linjan moottoriurheilija Riku Tahko. Porvoolainen kiersi EM-sarjaa viime vuonna ensimmäistä kertaa.

– Viime vuosi oli rakennusvuosi. Saimme Minin valmiiksi juuri ennen kauden alkua, rekkakin tuli vasta puolessa välissä kautta valmiiksi. Autoa kehitettiin pikkuhiljaa ja olin tyytyväinen esimerkiksi Norjan osakilpailuun, jossa olin ensimmäisen päivän jälkeen kymmenen joukossa sekä Barcelonan kisaan, jossa olin ensimmäinen, joka putosi finaalista.

Riku Tahko pyörittää tiimiään itse hoitaen logistiikan, kumppanit, viestinnän sekä markkinoinnin. Isä Teemu toimii toisena tiimipäällikkönä Markus Soinisen kanssa. Tämän lisäksi tiimiin kuuluu kisainssi sekä kolme mekaanikkoa. Spotterin tehtävä kuuluu myös Soiniselle, joka aikoinaan luki Tahkolle nuotteja.

– Hoidan kaiken muun paitsi teknisen puolen. Olen todella fiiliksessä kaudesta. Vielä on muutama kumppanikuvio lukottamatta, mutta muuten olemme valmiina kauteen. Kauden alun tavoitteena on vakiinnuttaa paikka finaaleissa. Erät pitää päästä maaliin ja siitä finaaleihin, joissa aina voi tapahtumia mitä vaan.

Minin uusi ulkoasu ja väritys julkaistaan huhtikuun lopussa.

– Meillä on tehdastiimikuskeja vastassa, joten resurssipuolella annetaan tasoitusta. Ei me kuitenkaan lähdetä anteeksi pyytämään. Autosta on saatu painoa pois ja painopistettä paremmaksi.

Tahko ajaa EM-sarjan kaikki viisi osakilpailua ja muutamaan kisaan on optio. Katseet on myös suunnattu jo vuoteen 2017.

– Olemme miljardi vuotta viime vuodesta edellä, joten kauteen on mukava lähteä. Itselleni asetetussa aikajanassa vuoden 2017 kohdalla lukee MM-sarja. Ennen sitä meidän pitää kuitenkin saada hyvä tulos tältä kaudelta.

Ralicrossin MM-sarja käynnistyy Portugalissa huhtikuun puolivälissä. EM-sarjan pisteistä ruvetaan ajamaan Belgian osakilpailussa toukokuussa.

Koko kalenteri. 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta