Ralli 01.03.2020

Riku Tahko palkintokorokkeelle Ralli SM -sarjan talvikauden päätöksessä

Riku Tahko ja Markus Soininen sijoittuivat Joensuun SM-rallissa SM2-luokan toiseksi. Kuva: Taneli Niinimäki.

Lauantaina ajettu SM Itäralli Joensuussa tarjosi jälleen kovan taistelun Ralli SM -pisteistä. Riku Tahko taisteli itsensä SM2-luokan toiselle sijalle ja nousi kokonaispisteissä neljänneksi.

Pohjoiskarjalaiset rallitiet tarjosivat hienon ympäristön Ralli SM -sarjan talvikauden päätökselle. Mikkelissä tiukassa voittokamppailussa ollut Riku Tahko pystyi jatkamaan Joensuussa siitä, mihin Mikkelissä jäi. Kisan avauserikoiskokeelle syntyi toiseksi nopein aika. Eroa nopeimpaan aikaan oli ainoastaan 0,9 sekuntia. Ennen huoltoa ajettiin vielä toinen erikoiskoe, jolla Tahko jäi pohjista 6,1 sekuntia ja oli kolmas. Porvoolainen oli myös kolmas SM2-luokan kokonaistuloksissa.

– Ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella meillä oli pieniä ongelmia FIA:n pop-off-venttiilin kanssa. Se pääsi aukeilemaan, ja hiukan sotkemaan ajamistamme. Muuten erikoiskokeet menivät puhtaasti, summasi Tahko päivän avausta.

Huollon jälkeen ajetulla, 33,22-kilometrisellä Riutan erikoiskokeella Tahko ajoi vahvasti ja nousi SM2-luokan toiseksi. Hienosti ajanut Ville Hautamäki oli vielä kolme sekuntia nopeampi ja johti luokkaa 8,4 sekunnin erolla.

Toisen huollon jälkeen kilpailussa ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta, joilla kolmanneksi pudonnut Jaro Kinnunen jahtasi tiukasti toisena ollutta Tahkoa. Kinnunen onnistui ajamaan nopeimman ajan molemmille erikoiskokeille, mutta Tahko taisteli vastaan ja pystyi pitämään toisen sijan kovan taistelun päätteeksi. Voittoon ajoi Hautamäki.

– Huollossa saimme pop-off-venttiilin vaihdettua ja loput erikoiskokeet pystyttiin ajamaan täysin ongelmitta. Väitän, että pystyimme esittämään koko talven parasta ajoamme. Ajo osui kohdalleen ja kartanlukija Markus Soinisen nuotinluku oli priimaa. Myös auto toimi loistavasti, mutta vielä se ei riittänyt voittoon asti. Isosti nostan hattua Hautamäelle ja Kinnuselle, jotka ajavat Mitsubisheillaan todella kovaa.

– Hienoa, että saimme täältä hyvät pisteet ja palasimme mitalitaisteluun. Pitkän rallitauon jälkeen pystyimme hyvillä testeillä ja treeneillä palaamaan takaisin vauhdilla. Tunturissa asioita vielä vähän opeteltiin, mutta Mikkeli ja Joensuu oli meiltä todella hyviä suorituksia. Uskon, että kesällä olemme vielä vahvempia, ja taistelemme taas voitosta.

Riku Tahko ja Markus Soininen. Kuva: Taneli Niinimäki.

Tasaisessa SM2-luokassa jokaisessa kilpailussa juhli eri voittaja. Tahko on talvikauden jälkeen SM2-luokan pisteissä neljäntenä, vain 11 pistettä kärjestä. Ralli SM -sarja jatkuu kesäkuun 12. päivä Kouvolassa.

SM Itäralli -tulokset, SM2-luokka:

  1. Ville Hautamäki
  2. Riku Tahko – Markus Soininen, +14,8
  3. Jaro Kinnunen, +15,4

Ralli SM -sarjan pistetilanne 3/6, SM2-luokka:

  1. Jussi Lindberg, 52
  2. Ville Hautamäki, 49
  3. Anssi Rytkönen, 45
  4. Riku Tahko, 41
  5. Jaro Kinnunen, 40
Markus Soininen ja Riku Tahko SM2-luokan toinen sija. Kuva: Taneli Niinimäki.

Teksti: Riku Tahkon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli