Rallicross 13.08.2018

Riku Tahko jatkoi podiumputkeaan ja nousi sarjakärkeen

Riku Tahko on ajanut kauden jokaisessa SM-osakilpailussa palkintokorokkeelle. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu paketoitiin lauantaina Jalasjärvellä, Murtoharjun uudella moottoriradalla. Ennen kilpailua tilanne SuperCarien SM-sarjassa oli erittäin kutkuttava, kun sarjaa johti Ari Perkiömäki 7 pisteellä ennen Mikko Ikosta ja 8 pisteellä ennen Riku Tahkoa.

Jo radalla ajetuissa ennakkotesteissä Riku Tahkon tiimille jäi fiilis, että tämä rata osuu Mini Countryman SuperCarille äärimmäisen hyvin ja rallitaustainen kuljettaja viihtyy nopeissa sorakaarteissa.

Kun kisan alkueriin startattiin vapaiden harjoitusten kautta, oli alusta asti selvää, että Tahko on nopein auto radalla. Kahden ensimmäisen alkueräkierroksen jälkeen kärkipaikkaa kilpailussa piti Tahko täydellä pistepotilla.

– Ensimmäisestä kierroksesta lähtien ajo maistui ja lähinnä piti pitää itsensä kurissa, ettei ajolinjat venähdä liiankin näyttäväksi ja sitä kautta kierrosajat kärsi. Varmuudella hienoin rata Suomessa ajaa rallicross-autoa, hehkutti Tahko.

Kolmannessa alkuerässä saatiin tilastotappio, kun Ministä pimeni sytytystulppa lähdössä ja Riku joutui taistelemaan vajailla tehoilla maaliin. Pisteet kuitenkin riittivät alkuerien voittoon ja semifinaalin paalupaikkaan. Semifinaalissa Riku suorastaan lensi selkeään voittoon ja näin finaalin paalupaikalle.

– Meillä on autossa pientä stressiä aiheuttava tekninen huoli, jonka eteen mekaanikot upeasti tekevät töitä jokaisella huoltotauolla, eikä vika pahene. Semeissä auto oli 100 prosenttinen ajaa!

Finaalin startissa sitten tapahtui. Kun valot sammuivat ei Riku saanut autoaan kunnolla liikeelle ja joutui ensimmäisen mutkan jälkeen taisteluun neljänneltä sijalta. Aikainen jokerikierros antoi aseet taisteluun, mutta kärki karkasi liian kauas. Kun Niemi ja Ikonen tekivät edeltä oman jokerinsa, Riku nousi toiselle sijalle ja näin palkintokorokkeelle jo neljännen kerran peräkkäin.

– Finaalista tuli aikamoinen selviytymistaistelu, lisäksi pölyssä ja muita hiillostaessa en saanut edes ajettua sellaisia kierrosaikoja, että olisin voinut haastaa Lautamäkeä lopussa. Lautamäki tykitti kyllä hienot kierrosajat kisan loppuun ja ansaitsi voiton, myöntää Tahko.

– Tärkeintä kisassa oli se, että nousimme nyt SM-sarjan kärkeen neljän pisteen turvin. Sitä kautta päivää voidaan pitää erittäin onnistuneena, vaikka se voitto vieläkin meitä kiertää, Tahko toteaa.

Pistejohto nousee vielä arvokkaampaan asemaan nyt, kun sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Kouvolassa. Kouvolassa nimittäin kilpailussa ovat mukana myös RallyX Nordic -sarjan kuljettajat, sekä kovia suomalaisnimiä SM-sarjan ulkopuolelta. Kilpailun pistelasku tulee olemaan erityinen, vain lopputulosten mukaan jaetaan SM-pisteitä, ei siis alkueristä ja semifinaaleista kuten normaalisti.

– Ehdottomasti hiukan helpompi hengittää, kun olemme johdossa. Mitään ei ole kuitenkaan vielä ratkaistu ja Kouvolassa suorituksemme pitää olla 101 prosenttinen, jotta Suomen mestaruuteen on mahdollisuudet, Tahko päättää.

Teksti: Riku Tahko Media Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross