Ralli 25.02.2020

Riku Tahko jahtaa avausvoittoa Joensuun SM Itärallista

Riku Tahko jahtaa lauantaina voittoa Joensuun SM-rallista. Kuva: Hannu Rainamo

Lauantaina ajettava Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu on samalla talvikauden viimeinen osakilpailu. Mikkelissä SM2-luokan voittokamppailusta teknisen vian takia pudonnut Riku Tahko metsästää Pohjois-Karjalan teiltä voittoa.

Joensuun ympäristössä ajettava SM Itäralli päättää rallin SM-sarjan talvikauden. Kahdessa ensimmäisessä rallissa hyviin erikoiskoeaikoihin, ja Mikkelissä jopa voittotaisteluun yltänyt Riku Tahko lähtee pohjoiskarjalaisille teille voitto mielessä.

– Mikkelistä jäi hyvä mieli, koska meillä oli hyvä vauhti päällä. Tarkoitus on jatkaa samalla linjalla ja pitää sama vauhti, kommentoi Tahko ennakkotunnelmiaan.

Huolimatta Mikkelin teknisestä viasta Tahko on luottavainen autoon ja sen säätöihin. Myös Itärallin tiestö ja olosuhteet saavat porvoolaisen odottavaiseksi.

– Sääennusteet lupaavat pakkasta kisan ajaksi, joten tiet ovat varmasti pääosin hyviä, vaikka osin soralla ovatkin. Olen aina tykännyt ajaa Itärallissa ja joskus siellä on mennyt ihan hyvinkin. Auto on koko talven toiminut hyvin, eikä säätöjä ole juuri tarvinnut tehdä. Uskon, että ehjä suoritus ilman ylimääräisiä kuvioita riittää siihen, että taistelemme voitosta.

Riku Tahko ja Markus Soininen. Kuva: Hannu Rainamo

Talvi 2020 on ollut rallien järjestäjille haasteellinen keliolosuhteiden vuoksi. Ralli SM -sarjassa kilpailut on kuitenkin pystytty viemään läpi suunnitellusti. Itärallin olosuhteet ovat vielä hieman pimennossa, mutta järjestäjältä saatujen tietojen mukaan reitti on pääosin jäässä. Ainoastaan kilpailun viimeiseksi erikoiskokeeksi suunniteltu, raviradalla ajettava lyhyt erikoiskoe on jouduttu perumaan.

– Harmi, että ravirataerikoiskoe peruttiin. Ne ovat tällä kaudella menneet meillä nappiin. Täytyy nyt sitten voittaa pitkillä erikoiskokeilla, toteaa Tahko hymyssä suin.

Joensuun SM Itärallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 98,15 kilometriä. Kilpailun lähtö tapahtuu Joensuun Torilta lauantaina kello 10.01. Palkintojen jakoon kilpailijat saapuvat Torille kello 18.35 alkaen.

Riku Tahko ja Markus Soininen. Kuva: Tomi Hänninen

Pistetilanne SM2-luokassa 2/6 osakilpailun jälkeen:

  1. Jussi Lindberg, 40
  2. Anssi Rytkönen, 38
  3. Arttu Lähdeniemi, 25
  4. Jaro Kinnunen, 25
  5. Ville Hautamäki, 24
  6. Riku Tahko, 23

Teksti: Riku Tahkon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli