Ralli 14.05.2017

Riihimäen varuskunnassa 20.5. rallilauantai – autoja matkaa joka 30. sekunti

Hallitseva suomenmestari Juha Salo hakee Riihimäeltä tämän kauden ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa. Kuva: Marko Kyöstilä

Rallin SM-sarjan kesäkauden lauantaina 20.5. avaavassa SM Riihimäki-rallissa ajetaan mielenkiintoinen tuplaerikoiskoe Riihimäen varuskunnan alueella.

Erikoiskokeet 4 ja 5 ovat lähdön ja maalin ajanottolaitteita lukuun ottamatta samat, ja ne ovat käynnissä samanaikaisesti. EK 4:lle lähetetään autoja tasaminuuteilla ja EK 4:lle puolikkailla minuuteilla.

Ensimmäinen kilpa-auto starttaa tupla-EK:lle kello 14.15. Erikoiskoe 5 käynnistyy kello 14.30, ja siitä alkaen pääosin asfaltilla ajettavalle 2,5 km:n EK:lle lähetetään auto 30 sekunnin välein. Varuskunnan portit avautuvat ralliyleisölle kello 13. Vaikka kyseessä on tulpa-EK, sille pääsee muiden SM-rallin kuuden EK:n tapaan kymmenellä eurolla.

SM-rallin seuraamista helpottavat katsojapaketit tulevat myyntiin rallipäivän aamuna kello 8. Paketti maksaa 20 euroa, ja siinä on kaksi pääsylippuranneketta, jolla pääsee kaikille kahdeksalle EK:lle. SM-rallissa ajetaan 88 ennakkotutustuttavaa EK-kilometriä.

120 autokuntaa kerännyt SM-ralli käynnistyy kello 11 Riihimäen keskustasta Ragnar Granitin aukiolta, ja samaan paikkaan kilpailijat saapuvat maaliintuloseremonioihin kello 17.15 alkaen.

SM Riihimäki-rallin lehti on todennäköisesti laajalevikkisin Suomessa julkaistu rallilehti, sillä 28-sivuisen tabloid-lehden jakelulevikki oli lähes 50 000 kappaletta, ja lisäksi lehti on luettavissa maailmanlaajuisesti näköislehtenä.

Riihimäki-rallin rallipakettien myyntipaikat, linkki näköisrallilehteen ja muuta SM-rallitietoa löytyy osoitteesta www.riihimakiralli.fi

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli