Road Racing 02.07.2019

Rico Salmela kilpaili viikonloppuna Valenciassa: “Tosi tyytyväisiä ollaan ajamisen kehittymiseen”

Rico Salmela sai taas hyvää oppia viikonlopun kilpailuista. Kuva: HMA Racing

11-vuotiaan Road Racing -kuljettaja Rico Salmelan kisakausi jatkui viikonloppuna Valenciassa. Viikonloppu oli tiimille pyörän suhteen todella hankala, sillä mystinen sähkövika vaivasi läpi viikonlopun.

Torstain ja perjantain treenisetit menivät lähinnä radan niksejä opetellessa, ja lauantaina oli vuorossa aika-ajot. Ensimmäisessä aika-ajossa Salmela ajoi sijalle 13. Toiseen aika-ajoon pyörää saatiin vähän paremmaksi ja tulos oli 10:s. Näistä irtosi 11:s ruutu illan kilpailuun.

Kilpailusta oli luvassa hikinen, sillä gridilläkin asfaltin lämpö oli peräti +65 astetta.

– Kisa lähti mainiosti käyntiin. Taistelin koko kisan isossa ryhmässä ja lopussa nousin jo seitsemänneksi, kunnes viimeisellä kierroksella pyörä alkoi pätkimään ja koko ryhmä tuli ohi.

Pyörä sammui lopullisesti radalle heti maaliviivan jälkeen. Ensimmäisestä startista tuloksena 13:s sija.

– Sunnuntaina warm up:ssa pääsin puoli kierrosta, kunnes jäin taas radalle. Eli päivä aloitettiin suoraan kilpailulla. Tiimi teki kovasti töitä ja sai laitteet rokkaamaan kisaan. Kisa oli alusta asti kunnon vääntöä, niin kuin kisan kuuluu ollakin. Yleisö sai rahoille vastinetta ja kuskit hyvää oppia kisasilmään ja muuhunkin ajamiseen.

Tässä kilpailussa Salmelan kyyti riitti sijalle 12.

– Tosi tyytyväisiä ollaan ajamisen kehittymiseen uudessa ja todella kovatasoisessa luokassa, sekä uusilla radoilla. Iso kiitos HMA Racing ja tukijat tästä mahdollisuudesta kehittyä lähemmäs unelmaa, Salmela toteaa tyytyväisenä.

Rico Salmelan tiedotus & Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing