Motocross 30.04.2018

Ria Virtasen kilpailuviikonloppu täynnä kommelluksia Tanskassa

"Suomen radat ovat liian hyvässä kunnossa, ettei pääse harjoittelemaan vaativampaa ajoa", tuumaili Virtanen Tanskan radalla. Kuva: Pasi Virtanen

Tasaisella Tanskan maalla Esbjergissä ajettiin viikonlopun aikana kauden ensimmäinen naisten EM-motocorsskilpailu. Suomesta kilpailuun osallistui motocrosskuljettaja Ria Virtanen. 

Sää Tanskassa oli keväisempi kuin Suomessa, mutta viileä varsinaisena kisapäivänä sunnuntaina. Rata oli osin pehmeää hiekkaa ja melkoisen raskas. Radalla oli myös pari reilun pituista pöytähyppyriä (noin 20-25 m). Ria Virtasella väsyivät kädet jo lauantaina aamun vapaissa harjoituksissa.  Virtasen ajat ja tulokset olivat tasaisesti 20.- 21. kaikkiaan 22:sta kuljettajasta. Puomilleajoerän perusteella Virtanen sai 21. lähtöpaikan.

Luokka oli jaoteltu eri tavalla kuin edellisvuonna. Tällä kertaa laskettiin sekä kokonaistuloksia, että 2-tahti ja 4-tahti pyörät erikseen. Tuloksissa luki “Girls” ja “Women”, vaikka tulokset oli silti jaoteltu nimenomaan tahtien mukaan.

Virtanen poltti ajohousunsa pyöränsä pakoputkeen. Kuva: Pasi Virtanen

Sunnuntaina oli warm up aamusta sekä molemmat kilpailuerät. Aamun harjoituksissa Virtanen kaatui ja poltti samalla ajohousut pakoputkeen. Virtanen selvisi kuitenkin ilman suurempia vaurioita.

– Ensimmäinen erä meni ihan ok. Kädet olivat loppu jo ensimmäisen erän jälkeen, koska ei ollut vielä ehtinyt palautua lauantain ajamisesta. Hyvää treeniä tosin kotimaisiin kisoihin. Vaikka treeni on sujunut hyvin, niin ajaminen on jäänyt väkisinkin vähemmälle kahden työn takia. Eräsjoitus maalissa 20. ja 2-tahtisista seitsemäs, summaili Virtanen.

– Toisessa erässä jäi lähdössä starttilukko päälle. Ihmettelin pateissa että mikä oikein on, kun pyörän keula tuntui vähän hassulta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen katsoin, että onko rengas ihan kunnossa.

Virtanen sai Tanskasta hyvää kokemusta tulevan viikonlopun Porin kilpailuja silmälläpitäen. Kuva: Pasi Virtanen

Toisen kierroksen ajettuaan Ria ajoi ratavarikolle, jotta sai starttilukon pois päältä. Vastaavaa on sattunut naiselle joitakin vuosia sitten Rovanimen kisoissa. Kaikkien kommellusten jälkeen Virtanen kuitenkin parhaimmillaan vielä 19:s ennen täyttä kierrosta ennen maalia. Maalissa lopulta 20:s kokonaistuloksissa ja 2-tahtisista jälleen seitsemäs.

– Suomen radat ovat liian hyvässä kunnossa, ettei pääse harjoittelemaan vaativampaa ajoa niin kuin täällä! Nyt on kuljettaja ja kuljetuskalusto matkalla takaisin Suomeen. Ensiviikonloppuna starttaa naisten kotimainen sarja Porissa eli Suomen Cup MXD. Palataan siis kisatunnelmiin viikon kuluttua!

Viralliset tulokset

Teksti: Ria Virtanen Racing Team / Hanna Aarela

Ria Virtanen matkalla kauden ensimmäiseen EM-kilpailuun

Ria Virtanen MXD Suomen Cupin kakkonen

Ria Virtanen kasvatti pistejohtoaan Lievestuoreella

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross