Motocross 16.09.2019

Ria Virtaselle MXD Suomen Cupin hopeaa

Ria Virtanen Heinolassa. Kuva: Ismo Karttunen

Sunnuntaina ajettiin kauden viimeinen MXD Suomen Cupin osakilpailu Vantaalla. Ria Virtanen sinetöi neljännellä sijallaan Suomen Cupin hopeaa.

Sateinen päivä aloitettiin aika-ajolla, jossa Ria Virtanen oli aamusta neljänneksi nopein. Luokan nopein oli Sanna Kärkkäinen, toisena Hanna Mertsalmi ja kolmantena Noora Uro.

Sade hiukan hellitti päivän ensimmäiseen erään lähdettäessä. Virtanen sai kohtalaisen lähdön, ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä ja piti sen paikan maaliin saakka. Maaliin tultiin muuten aika-ajojen mukaisessa järjestyksessä, paitsi neljännen paikan otti Laura Kurkinen.

Toiseen erään taivas aukesi oikein kunnolla ja sadetta riitti niin, että rata oli jo kovin haastavassa kunnossa. Virtanen oli lähdössä heti puomilta hiukan myöhässä ja ensimmäisen mutkan jälkeen peräti yhdestoista. Ensimmäisellä kierroksella hän meni kuitenkin reippaasti muista ohi, ja ratavarikon kohdalla jo ennen maalihyppyriä samaisella kierroksella ehti nousta neljänneksi. Tämän paikan Virtanen säilytti erän loppuun saakka. Hän luuli maaliin tullessa ajaneensa huonommin, joten siinä mielessä tulos oli iloinen yllätys. Toisen erän maalintulojärjestys kolmen kärjen osalta oli: Kärkkäinen, Mertsalmi ja Kurkinen.

Virtanen oli päivän totaalin neljäs, ja koko kauden tuloksissa toinen. Kaudesta 2019 siis tuloksena hopeaa. Mertsalmi varmisti oman voittonsa jo edellisissä osakilpailuissa ja koko kauden kolmoseksi ajoi Kurkinen. Virtasen sijoittuminen Suomen naisten kärkikolmikkoon oli kymmenes peräkkäinen.

Sarjan pisteet löytyvät linkistä: Motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicRankResults/5f8c8a9d-9b99-4355-9139-7728da8e34e0

Seuraavana on suunnitelmissa juosta puolimaraton ensi viikon lauantaina. Kauteen 2020 lähdetään mielessä naisten MM-osakilpailu, mikä ajetaan pitkän tauon jälkeen Suomessa. Muita tavoitteita hiotaan talven aikana.

Rian isä Pasi Virtanen puolestaan voitti oman luokkansa kaksi viikkoa sitten ja ajoi kultaa motocrossin MXV55 -luokassa Suomen Cupissa.

MXV55 -luokan pistetaulukko: Motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicRankResults/bf170fca-5829-4223-bd54-6ef71a35cb96

Teksti: Ria Virtanen Racing Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross