Motocross 11.08.2018

Ria Virtanen toiseksi MX-Liigassa Lievestuoreella

Ria Virtanen oli toinen päivän jälkimmäisessä lähdössä. Kuva: Pasi Virtanen

MX-Liigan kauden kolmanneksi viimeistä osakilpailuviikonloppua vietetään parhaillaan Lievestuoreella. Motocrossajaja Ria Virtanen sai kivuta palkintokorokkeelle kahteen kertaan lauantaipäivän aikana.

Kilpailupäivä Keski-Suomessa oli aurinkoinen ja sopivan tuulinen. Sään puolesta olosuhteet olivat mitä parhaimmat. Aika-ajossa  Virtanen ajoi toiseksi nopeimman ajan, mikä oli huonosti nukutun yön jälkeen hyvä tulos. Virtasella on yötyörytmi vielä hiukan päällä, ja rytmin vaihtaminen tuo omia haasteitaan. Virtanen nukkui tunnin päiväunet ennen ensimmäistä erää.

– Ensimmäisessä erässä oli ilmeisesti unihiekkaa silmissä, kun lähtö ei mennyt ihan nappiin. Jouduin ohittelemaan hitaampia ja pääsin vain toisena ajavan kannoille, vaan en sitten löytänyt ohituspaikkaa. Maalissa kolmantena, kertasi Virtanen.

Virtanen sai kivuta palkintokorokkeelle kahteen kertaan päivän aikana. Kuva: Pasi Virtanen

Toinen erä sujui Virtaselta paremmin. Ajo sujui naisen mielestä mallikkaasti ja Virtanen olikin maalissa toisena. Päivän kolmen kärjessä olivat tutut nimet, vain järjestys vaihtui. Kokonaiskilpailun voittoon ajoi Hanna Mertsalmi, Ria Virtanen oli toinen ja Kadri Ehamäe oli kolmas. Virtanen sai sarjan tuloksissa kiinni Ehamäeä neljällä pisteellä ja yhteispisteissä on eroa enää kolmen pisteen verran. Mertsalmi johtaa sarjaa.

Seuraavat MXD Suomen Cupin kilpailut ajetaan Imatralla lauantaina 1. syyskuuta ja Virtanen aikoo ajaa myös sunnuntaina miesten kanssa piikkiluokan Liiga-kilpailun. Kauden viimeiset naisten sarjan kilpailut pidetään 15. syyskuuta Heinolassa.

Teksti: Ria Virtanen Racing Team / Moottoriurheilu.tv

Hanna Mertsalmi MX-liigan naisten luokan voittoon – Ria Virtanen tyytyväinen päivän saldoon

Ria Virtanen neljäs naisten MXD Suomen Cup -kilpailussa Kuopiossa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross