Motocross 16.09.2017

Ria Virtanen MXD Suomen Cupin kakkonen

Ria Virtanen. Kuva: Pasi Virtanen

Motocrossin naisten sarja eli MXD Suomen Cup saatiin tänään päätökseen Orimattilassa. Naisten sarjan kärjessä liki koko kauden kärkkynyt Ria Virtanen ei päässyt mukaan tämän viikonlopun kilpailuun viime viikolla sattuneen loukkaantumisen takia. Näin Virtasella jäi neljä viimeistä kilpailuerää ajamatta ja iten saamatta potentiaaliset 100 pistettä. Siitä huolimatta Ria on lopputuloksissa toinen dominoituaan suurimman osan kautta naisten Suomen Cupia kaikkiaan kymmenellä erävoitolla.

Tämä on kaikkiaan kahdeksas kerta, kun Virtanen on peräjälkeen naisten sarjan kolmen parhaan joukossa. Tämä vuosi on tosin ensimmäinen, jolloin on ajettu virallisesta Suomen Cupin arvosta. Ensimmäinen kerta, jolloin Virtanen ylsi kolmen parhaan joukkoon, oli vuonna 2010, jolloin Ria ajoi vielä 85-kuutioisella ja teki samana vuonna C/A-luokkanousun. Pyöränä on ollut koko kilpailuhistorian KTM, ja vuodesta 2011 naisella on ollut 125 kuutioinen pyörä alla.

Kausi oli kokonaisuutena hyvä, koska vauhti on riittänyt myös EM-pisteisiin. Kotimaisessa naisten luokassa kanssakilpailijat ovat saaneet katsella Rian selkänumeroa kuskin painellessa menojaan.

Vuoden 2018 suunnitelmissa Virtasella on lisätä vauhtia entisestään ja saavuttaa mestaruus Naisten Suomen Cupissa sekä ajaa mahdollisimman paljon pisteille sekä piikkiluokassa että naisten EM-sarjassa. Mahdollisuuksien mukaan hänellä on tavoitteena myös osallistua naisten MM-kilpailuihin. Tämä tietysti riippuu pitkälti muiden sarjojen kilpailukalenterista.

Sponsoreille kiitos tuesta! Erityismaininta alusta asti mukana olleille uskosta kuljettajaan, Nisatuote sekä Motopalvelu Niemitalo, vanhempien tukea unohtamatta.

Lopulliset tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Championships/61039

Teksti: Ria Virtanen Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross