Rallicross 07.08.2017

Renkaan puhkeaminen pilasi Heikkisen Kanadan kisan – Mies olisi noussut kaluston kestäessä melko varmasti podiumille

Toomas Heikkinen ja Sebastien Loeb muodostivat finaalin kovimman taisteluparin Kanadassa. Kuva: EKS/Jaanus Ree

Toomas ”Topi” Heikkinen oli ajamassa kauden kahdeksannessa rallicrossin MM-osakilpailussa Kanadan Trois-Rivieresissä melkoisen varmasti podiumille, mutta rengasrikko finaalissa vei joensuulaisen mahdollisuudet. Lopputuloksena oli lopulta harmittava viides sija, mutta kaikesta huolimatta Heikkisen mietteet olivat positiiviset.

– Taso on julman kova, eikä se salli pienintäkään epäonnea. Ilman renkaan hidasta tyhjenemistä olisin todennäköisesti pystynyt pitämään nyt kolmanneksi sijoittuneen Sebastien Loebin takanani, kaikissa Kanadan MM-osakilpailuissa finaaliin selvinnyt Heikkinen kertasi.

– Tyytyväinen täytyy olla. Kunhan ehjä viikonloppu sattuu kohdalle, niin kärkipaikat ovat otettavissa, hän lohduttautui.

Semifinaalivaiheeseen neljänneltä sijalta lähtenyt Heikkinen sijoittui omassa välierässään hienosti kakkoseksi, mikä tiesi hyvää lähtöpaikkaa finaaliin. Kuuden auton kesken ajetussa finaalissa Volkswagen-kuljettajat Johan Kristoffersson ja Petter Solberg ottivat heti lähdöstä kaksi kärkipaikkaa Heikkisen ja Loebin taistellessa kolmannesta sijasta.

– Pystyimme vastaamaan hyvin Loebin strategiaan ja pääsin hänen eteensä jokerilta tullessani. Siinä vaiheessa vasen takarengasrengas oli kuitenkin jo alkanut tyhjetä ja perä alkoi luistaa liikaa. Onneksi rengas tyhjeni kokonaan vasta viimeisellä kierroksella, joten pääsin ontumaan maaliin asti, selvitti Heikkinen.

Voittoon Kanadassa ajoi MM-sarjaa johtava Kristoffersson ennen sarjassa kakkosena olevaa Solbergia, kolmas oli Loeb. Sarjassa kolmantena olevan Heikkisen tallitoverin Mattias Ekströmin kohtaloksi tuli kytkimen sulaminen välierässä.

Toomas Heikkinen on MM-pisteissä yhdeksännellä sijalla.

– Laskimme tallissa, että minulla on realistiset mahdollisuudet nousta sarjassa vielä seitsemänneksi. Sarja on niin tasainen, että epäonnistumisiin ei ole varaa. Kanadan vauhdin perusteella ei huoleen pitäisi kuitenkaan olla syytä, Heikkinen sanaili.

MM-sarjassa on jäljellä vielä neljä osakilpailua. Ajot jatkuvat syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskan Loheacissa.

– Kotiin Joensuuhun tullaan tiistaina ja sen jälkeen ohjelmassa on jotain promohommia tallin ja Audin kanssa. Päätös harjoitusajoista tehdään sen mukaan, miten autot saadaan laivattua takaisin Kanadasta, Toomas Heikkinen paljasti.

 

Teksti: Asko Tanhuanpää, Trois-Rivieres, Kanada

Toomas Heikkisen blogi: Muutakin kuin MM-rallia ja Formula Ykköstä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross