Ralli 16.02.2020

Rengasrikko pilasi Lauri Joonan hyvän kisan Ruotsissa – “Näytettiin, että vauhti riittää”

Lauri Joonalla oli vauhti kohdillaan Ruotsissa. Kuva: M-Sport

Lauri Joonan loistavasti sujunut rallin Ruotsin MM-debyytti sai ikävän lopun kisan viimeisellä erikoiskokeella tapahtuneen rengasrikon ja sitä seuranneen renkaanvaihdon vuoksi. Hyvää vauhtia koko kilpailun pitänyt Joona sijoittui JWRC-lopputuloksissa yhdeksänneksi.

– En oikein tiedä, mitä tapahtui. Erikoiskokeen alku oli tosi huonossa kunnossa eikä osuttu mihinkään sen kummemmin. Huomattiin vain jossain vaiheessa, ettei käänny kunnolla ja yhdellä suoralla alkoi “platkuttamaan” niin, että rengas oli pakko vaihtaa kesken pätkän, kertoi Joona kisan maalissa.

Leudosta ja lumettomasta talvesta kärsinyt Ruotsin MM-ralli oli junioreiden MM-sarjan (JWRC) avausosakilpailu. Kilpailun reitti lyhentyi huonojen keliolosuhteiden vuoksi lyhentymistään, ja lopulta erikoiskoekilometrejä oli vain noin puolet alkuperäisestä. Kisa alkoi perjantaina, jolloin ajettiin neljä erikoiskoetta, ja lauantaina samat ajettiin toistamiseen. 23-vuotias Joona ja kartturi Ari Koponen ajoivat molemmat päivät luokan kärkivauhtia, ja ennen viimeisen päivän erikoiskokeen harmittavaa rengasepisodia he olivat vahvasti kiinni palkintokorokesijoituksessa kolmantena.

– Kaksi ensimmäistä päivää meni hyvin, jopa hieman yli odotusten. Näytettiin, että vauhti on kilpailukykyistä junnu-WRC:ssa ja saatiin hieno kokemus. Positiivisen kautta kohti tulevaa, toteaa Joona tyytyväisenä.

Seuraavan kerran Joona kilpailee jo kahden viikon päästä. Silloin vuorossa on Ralli SM -sarjan talvikauden päätösosakilpailu, Joensuussa ajettava SM Itäralli. Joonahan on avannut SM-sarjan täyspotilla voittaen kauden aiemmat osakilpailut Rovaniemellä ja Mikkelissä. Nälkää nuorella kuljettajalla on silti myös MM-rallipoluille.

– Näillä näkymin koitetaan saada paketti kasaan seuraavaan JWRC-osakilpailuun Sardiniaan.

Lauri Joonan palkintosijataistelu meni pilalle rengasrikkoon sunnuntaina. Kuva: M-Sport

Tulokset

JWRC-pisteet

Teksti: Lauri Joonan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli