Rata-ajo 28.10.2019

Rengasrikko pilasi Juuso Puhakan tuloksen Lamborghini Super Trofeo MM-kilpailuissa

Juuso Puhakka oli hyvässä vauhdissa Jerezissä. Kuva: Fotospeedy.it

Espanjan Jerezissä ajetuissa Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan finaaleissa kirkkonummelainen Juuso Puhakka onnistui näyttämään parasta osaamistaan, kun hän koko pitkän viikon ajan aina testipäivästä Aasian mestaruussarjan finaaleihin ja MM-osakilpailuihin saakka kellotti samoja kierrosaikoja Euroopan ja Amerikan tähtikuljettajien kanssa.

Vaikka perjantaina hän japanilaisen tiimikaveri Takashi Kasain kanssa äärettömän niukasti hävisi mestaruustaistelun, ja sunnuntain toisessa MM-finaalilähdössä FFF Racing Teamin autokunta koki rengasrikon, oli silti Puhakka yksi nopeimmista kuljettajista lähes 80 muun kuljettajan joukossa.

Lauantaina ajetuissa MM-osakilpailujen aika-ajoissa Puhakka kiersi Jerezin 4,6 kilometrin mittaisen kilparadan vain puoli sekuntia paalupaikkaan oikeuttanutta aikaa hitaammin, ja näin starttasi kilpailuun neljännestä lähtöruudusta. Tasaisesti kärkikuljettajien joukossa ajanut vuoden 2018 sarjamestari toi auton viidennellä sijalla vaihtoon. Kun omalla ajovuorollaan tiimikaveri Kasai tippui yhden sijan, olivat he maalilipulla silti paras Aasian Mestaruussarjan autokunta ja siten keräsivät kuudenneksi korkeimmat pisteet.

Kuitenkin sunnuntain toisessa MM-osakilpailussa Kasai koki rengasrikon, ja ylimääräisen varikkopysähdyksen myötä toi auton peräpään kuljettajana Juusolle, joka omalla ajovuorollaan kellotti jälleen kärkikuljettajien vastaavia kierrosaikoja. Kuitenkaan matka ei riittänyt nousemaan pistesijoituksille ja näin kaksikon oli tyydyttävä MM-kilpailujen yhdeksänteen sijaan.

– Vaikka tuloksellisesti emme yltäneet tavoitteisiimme kun Aasian Mestaruus jäi vain 0,247 sekunnin päähän ja MM-finaaleissa kärsimme rengasrikon, joka pudotti meidät mitalisijoituksien ulkopuolelle niin omiin suorituksiini olen todella tyytyväinen. Tiesin, että minun oli jokainen hetki näytettävä osaamistani kun neuvottelut vuoden 2020 Euroopan GT3-sarjaan ovat juuri nyt kuumimmillaan, Puhakka kertoo.

– Kokonaisuutena tämäkin kilpailukausi oli hyvä, kun osakilpailusta toiseen pystyin ajamaan omalla tasollani ja siten sain avattua tietä kohti kansainvälisen GT-rata-autoilun seuraavaa huipputasoa. Iso kiitos niin yhteistyökumppaneille kuin maineikkaalle FFF Racing Teamille kuluneesta kilpailukaudesta, Puhakka jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan PRO-luokan maailmanmestareiksi ajoi tanskalainen Frederik Schandorff yhdessä venezuelalaisen tiimikaverinsa Johathan Cecotton kanssa. Toinen suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ei kilpailuissa ajanut, koska hän koki vakavan ulosajon Euroopan mestaruussarjan finaalilähdössä eikä terveydellisistä syistä pystynyt MM-finaaleissa ajamaan.

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Jerez
1. Frederik Schandorff & Jonathan Cecotto, 28p
2. Andrea Amici & Sandy Mitchell, 28p
3. Paolo Ruberti & Cedric Sbirrazzuoli, 16p

9. Juuso Puhakka & Takashi Kasai, 5p

Teksti: Juuso Puhakan tiedotus, Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo