Motocross 25.07.2019

Rene Rannikko ”viissatasella” Porin SM-motocrossiin

Rene Rannikko nähdään tositoimissa Porin SM-motocrossissa. Kuva: Jari Lust

Imatran Motocrossin kuljettaja Rene Rannikko, 25, sekä porilainen Mäkinen Motorsport ovat tehneet yhteistyösopimuksen motocrossin kauden viimeiseen SM-osakilpailuun Poriin, joka ajetaan syyskuun ensimmäinen päivä Yyterin legendaarisella hiekkaradalla.

– Rene otti yhteyttä jo aikaisemmin kesällä ja toi esiin pienen projektinsa ajaa 500cc 2-tahti Hondalla meillä täällä Porin SM-osakilpailussa. Rannikon tarjouksessa oli ideaa ja päätin lopulta tehdä Porin kisan kattavan yhteistyösopimuksen hänen kanssaan. Renehän ajoi toukokuun alussa kilpailun täällä Porissa uudessa 2-tahti luokassa juurikin 1990-mallin CR500:lla voittaen molemmat erät, kertoo Porin kilpailunjohtaja Mika Mäkinen.

Nyt Rannikolla olisi alla samanlainen, mutta tuoreempi 2000-vuosimalli. Se on vielä kilpailukykyisempi kuin 1990-malli. Rannikon sanojensa mukaan hän oli jo parisen vuotta katsellut ja selaillut säännöllisen epäsäännöllisesti myyntipalstoja ja lopulta sopiva laite löytyi viime toukokuussa. Sitä kautta ajatukset kilpailla sillä saivat tuulta alleen.

– Olen kuullut paljon viime aikoina, kun varsinkin vanhempi ikäpolvi haikailee vanhojen hyvien aikojen, ja varsinkin isojen kaksitahtisten perään. Aikaa kun miehet oli rautaa ja pyörät puuta. Ei siinä, itsekin olen enemmän ysärin fanittaja kuin nykypäivän. Jotenkin koskaan ei ole nämä nyky nelarit innostaneet ja aina digannut vetää mieluummin yli 500-kuutioisilla laitteilla. Ei meidän perheessä oikein pienempiä ole ollutkaan, naurahtaa Rannikko.

Rannikon tarkoitus onkin ajaa Porin SM-osakilpailu niin sanotulla old school -teemalla pyörän ulkomuoto ja ajovarusteet mukaan lukien. Näin ollen Porissa on mahdollista nähdä vuosikymmenen jälkeen 500-kuutioinen 2-tahti mukana SM-osakilpailussa tositoimissa.

– Meiltä löytyy tallista sopivasti ajokamoja 2000-luvun molemmin puolin. Lisäksi porilainen Liquid Graphics on lupautunut tekemään tarrasarjat ja painattamaan retro tyyliset ajokamat. Treenaan ”femmalla” muutaman kerran ennen kisaa, jonka jälkeen se puunataan valmiiksi ja sitten Porissa lennätetään santaa, Rannikko summailee.

Rannikko on viime vuodet keskittynyt ajamaan pääosin Hollannissa ja Belgiassa, mutta Suomessa vierailtuaan MX1-luokassa, ovat sijoitukset olleet normaalisti viiden joukossa. Vajaan kuukauden takainen olkapäävamma pisti kuitenkin Rannikon sivuun hetkeksi.

– Olen tänäkin vuonna kilpaillut pääosin Hollannin kansallisessa sarjassa MX-team Arjan Brouwerin, sekä Ludo Van Den Vekenin tuella, ja olinkin parhaimmillani mestaruuspisteissä kakkossijalla. Ajo alkoi muutenkin kulkea Hussen nelipuolikkaalla ja huomasin kehittyväni. Loukkasin kuitenkin edellisessä osakilpailussa olkapääni, mutta nyt alan olemaan pikkuhiljaa taas ajokunnossa. Siellä on nyt sopivasti taukoa sarjasta, niin voin keskittyä vetämään tosimiesten laitteella.

Nyt siis kalenteriin ylös 1. syyskuuta ja porukalla fiilistelemään, kun iso kaksitahtinen möyryää Porin pehmeässä hiekkalaarissa. Rannikko MX1-luokan kärkinimenä tulee varmasti laittamaan muut SM-sarjan kuljettajat tiukille. Hänellä onkin pieni porkkana paikalle tulevalle yleisölle:

– Mitä enemmän meteliä kuuluu radan varrelta, sitä syvemmälle kaasukapula kääntyy!

Teksti: Rene Rannikon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross