Enduro 24.08.2019

Remes vahvin Riihimäen SM-enduron avauspäivänä

Eero Remes oli nopein suomalainen Sixillä. Arkistokuva: Marko Vihriä.

Enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes otti voiton SM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Riihimäellä lauantaina. Tuusulan Moottorikerhon Remeksen perässä seuraaville sijoille yleiskilpailussa tuli Jämsän Seudun Moottorikerhon parivaljakko Eemil Pohjola ja Roni Kytönen.

Remes aloitti lauantain ensimmäisen maastokokeen pohja-ajalla, mutta seuraavalla nopein oli Pohjola. Kaksi seuraavaa menivät jälleen Remekselle, kunnes oli Kytösen aika lyödä kovin noteeraus tauluun. Remes oli toiseksi nopein viidennellä ja kuudennella maastokokeella, joiden perään tuli pohja-aika sekä kaksi kolmanneksi nopeinta aikaa.

Erot pysyivät kärkikolmikossa maltillisina. Yhdeksän maastokokeen päivän lopulla Remes oli viihtynyt pätkillä tunnin ja 14 minuuttia. Pohjola jäi hänestä 22 ja Kytönen 43 sekuntia. Neljänneksi ajanut isäntäseura Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Aleksi Jukola oli voittajaa perässä reilut puolitoista minuuttia ja vitospaikan Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) tuore kerhojoukkueiden Suomen mestari Mika Tamminen kymmenisen sekuntia Jukolasta.

SM-sarjassa ei kilpailla yleiskilpailun pisteistä, vaan luokkakohtaisesta menestyksestä.

Remes merkautti E2-luokan SM-osakilpailuvoiton. Pohjola oli toinen ja Espoon Moottorikerhon Roni Salin kolmas.

E1-luokka meni Kytöselle, jonka takana kakkospaikan nappasi Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen ja kolmossijan Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd.

Jukola oli ykkönen E3-luokassa, missä Tamminen oli toinen ja virolainen Elary Talu kolmas.

Alle 20-vuotiaiden U20-luokassa ajettiin viides SM-osakilpailu. Sen voitti JSMK:n Peetu Juupaluoma, joka oli samalla neljänneksi nopein E1-luokassa. Velipoika Pyry Juupaluoma oli kummassakin luokassa pykälän verran Peetua perässä. U20-luokassa kolmanneksi ja E1-luokassa kuudenneksi ehätti Hämeenlinnan Moottorikerhon Eetu Puhakainen.

SM-kausi jatkuu Riihimäellä sunnuntaina.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro