Rata-ajo 26.08.2016

Relaa Racing hakemaan jättipottia kauden viimeisestä Porsche-kilpailusta

Kuvassa etualalla Emil Westman. Kuva: Marika Koliseva

Kauhajokelaisella Porsche-tiimillä, Relaa Racingilla, on edessään jännityksentäyteinen viikonloppu Porsche GT3 Cupin viimeisessä osakilpailussa Alastarolla, sillä tallin kuljettajista Emil Westman on kiinni kuljettajien mestaruudessa, Raimo Niemi pronssissa ja talli itse tiimimestaruudessa. 

19-vuotias Emil Westman on tehnyt murskaavaa jälkeä kauden kisoissa. Ennen kauden viimeistä kisaa Junior Program -ohjelmassa ajava Westman johtaa toisena olevaa Raimo Kullia 33,5 pisteellä. Nuoren miehen sävelet Alastarolle ovat selvät.

– On tätä jo odotettukin, että pääsee taas Porschen rattiin. Hieman pidempi tauko on ollut tosiaan tässä välissä, mutta olen kyllä ajanut kilpaa Endurance-sarjassa ja V1600:lla. Sen verran ollaan laskutoimituksia tehty, että mikäli Raimo Kulli voittaa, niin minun pitää olla neljän parhaan joukossa. Oikeastaan vain Kullin tekemiset kiinnostavat ja kilpaa siis pitää todellakin ajaa. Terveisten ajeluun ei ole varaa ja keskitytään tietysti tiimin kanssa tähänkin kisaan yhtä täysillä kuin kaikkiin muihinkin, Westman pohtii ennen kauden viimeistä kilpailua.

Raimo Niemi starttasi kauteen 2016 uudella autolla, sillä hän sai alleen hartaasti odotetun luokka 4:n Porschen, joka on Porsche Motorsportin tehtaan uusin ja tuorein kilpa-automalli.

Botniaringin kesäkuisen ulosajon jälkeen autoon on viimeinkin saatu kaikki puuttuvat osat Porschen tehtaalta. Alastarolle Niemi lähtee puolustamaan omia asetelmiaan, mutta myös saalistamaan tiimimestaruutta.

– Aivan ensiksi meidän täytyy tehdä kaikkemme, että Emil voittaa mestaruuden. Toki teen itsekin edelleen parhaani ja katsotaan mihin se kuljettajien pisteissä riittää, mutta erityisesti haluan myös tehdä kaikkeni Relaa Racingin tiimimestaruuden eteen. Nyt on saatu Porscheen kaikki osat Saksan tehtaalta perille ja autoon, kun se meni kesäkuussa Botniaringillä varsinkin etupäästä säpäleiksi. Perjantaina haetaan säädöt kohdilleen ja lauantaina painetaan kaasu pohjaa, Niemi lupaa.

Relaa Racingin kolmatta autoa ajaa jälleen Roope Rinne-Laturi, joka nähtiin myös viime kisassa Botniaringillä. Rinne-Laturin tavoite Alastarolla on saada lisää kokemusta ja parantaa tuloksiaan.

– Todella innolla odotan, että pääsee taas ajamaan Porschella kilpaa, se oli ihan mahtavaa jo viime kisassa. Tykkään paljon myös Alastaron radasta, joten hieno kilpailupäivä on lauantaina varmasti tulossa. Tässä välissä olen pitänyt vähän lomaa sekä tehnyt töitä, joten nyt on mukava päästä taas kilpailemaan oikein tosissaan. Alastarolla on tavoite ajaa ehjät kisalähdöt ja parantaa Botniaringin tuloksia, Rinne-Laturi ennakoi.

Teksti: Sami Kolsi


www.relaaracing.fi 
| facebook.com/RelaaRacing

 Relaa Racing on kauhajokelainen kilpa-ajotiimi, joka on kilpaillut Porsche GT3 Cup -sarjassa sen perustamisesta lähtien. Tallin kuljettajina kaudella 2016 toimivat Raimo Niemi ja Emil Westman. Westman kuuluu sarjan Junior Program -ohjelmaan. Porsche GT3 Cup Challenge Finland -sarjassa ajetaan viisi osakilpailua kaudella 2016:

 28.5 Ahvenisto, Hämeenlinna
18.6. Botniaring, Jurva
2.7. Pärnu, Viro
16.7. Botniaring, Jurva
27.8. AlastaroPorsche Club Festival

Relaa Racingilla värikäs viikonloppu Virossa

Relaa Racingillä ylivoimaa ja dramatiikkaa Botniaringin kotikilpailussa

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo