Ralli 19.08.2016

“Reippaasti liikkeelle” suunnitteli Teemu Suninen Saksan MM-rallin aattona

Teemu Suninen osallistuu Saksan MM-ralliin toista kertaa. Paineita menestyksestä ei ole, sillä nuori jokelalainen ei aja kilpailussa WRC2 -luokan MM-pisteistä.

MM-rallikauden yhdeksänteen osakilpailuun valmistautuva Teemu Suninen hahmotteli tulevaa kisaurakkaansa hyväntuulisena kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa.

Torstain testierikoiskokeelle päästiin vasta myöhään iltapäivällä, mutta tarvittava tuntuma löytyi nopeasti. Tehtävää auttoi parin päivän asfalttitesti Vosges-vuoristossa Team Orecan autolla.

– Testit menivät hyvin ja saimme hyvän tuntuman asfaltille. Tiet olivat haastavia, ja se on minulle vain hyvästä, koska kokemusta asfaltilta on niin vähän vasta.

Saksassa kokemusta Suniselle kertyy 18 erikoiskokeen verran, ja kilometrejäkin kisaohjelmassa on tutusti yli 300.

Lauantaina vuorossa on haastavat erikoiskokeet Baumholderin alueella, ja sääennusteessa sadetta.

– Jos sataa, niin ovathan ne betonitiet todella liukkaita. Silloin pitää ajaa erittäin tarkasti.

Vaikka Suninen lähtee rallisyksyyn WRC2 -luokan maailmanmestaruustaistelu takaraivossaan, ei tavoitteesta tarvitse Saksassa välittää. Se vapauttaa Sunisen opiskelemaan kovavauhtista asfalttiajamista ilman rajoitteita.

– Tavoite on saada hyvä ajorytmi heti alusta ja valmistaa itseäni loppukauden asfalttikisoihin. Toki, reippaasti halutaan ajaa, mutta vaikka kuinka kovalla riskillä ajettaisiin, niin yhtään pistettä emme saa lisää sarjatilanteessa, huomauttaa Suninen.

www.teemusuninen.com
facebook.com/motorsportsuninen
Twitter: @TeemuSuninenRac
Instagram: suninenwrc

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli