Road Racing 11.10.2017

Ratamoottoripyöräilyn Suomen mestari Felix Nässi tähyää kansainvälisille areenoille

Felix Nässi haluaa testata vauhtinsa myös kansainvälisillä kilpakentillä. Kuva: Timo Nässi

Helsinkiläinen nuori 19-vuotias Felix Nässi tähtää Road Racing ammattilaiseksi kansainvälisille GP-radoille. Ensi vuonna nuorukainen kilpailee pääosin Suomessa, mutta loppukaudesta hänen on tarkoitus mitata vauhtia Euroopan radoilla.

Felix Nässi kruunasi loistavan RR-kauden 2017 kultamitalilla Superstock 600 -luokassa ja otti Suomen mestaruuden lopulta selvällä piste-erolla seuraaviin. Nässi oli jokaisessa kilpailussa kolmen parhaan joukossa ja päätti kauden viiteen peräkkäiseen voittoon, ero hopean ottaneeseen Aki Valkilaan oli 30 pistettä. Vaikka nuorukainen ajoi uudessa luokassa ja uudella kilpurilla, on hänellä kokemusta Road Racingin pienemmistä luokista useilta vuosilta. Nässiltä löytyy useita mestaruuksia ja mitaleja Moto3-luokassa sekä kilpailukokemusta asfalttiradoilta vuodesta 2009.

Ensi kaudella Nässin tarkoitus on suunnata kansainvälisille areenoille. Hänellä on entuudestaan kokemusta Honda NSF100 Euroopan mestaruussarjasta, jossa sijoittui vuonna 2011 yhdeksänneksi. Nuorukaisella on myös Pohjoismaiden mestaruudet vuosilta 2012 (GP125), 2014 (Moto3) ja 2015 (Moto3). Vuonna 2014 hän kuittasi itselleen Ruotsin mestaruuden.

– Tähtäin on kansainväliseen sarjaan kaudeksi 2019, joko CEV, CIV, BSB tai IDM. Alustavat suunnitelmat ensi vuodelle ovat ajaa pääasiassa SM-sarjaa ja muutama villin kortin kilpailu loppukaudesta, Nässi toteaa.

Teksti: Felix Nässin Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing