Road Racing 26.02.2020

Ratamoottoripyöräilyn nuori lupaus Juho Kantola mukaan Superbiken MM-sarjaan

Juho Kantola vauhdissa Valencian harjoituksissa. Kuva: Juho Kantolan tiedotus

Juuri 15 vuotta täyttänyt klaukkalalainen Juho Kantola on hyväksytty mukaan ratamoottoripyöräilyn WSBK-sarjaan. Kantola aloittaa kauden Jerezin osakilpailusta 27.-29.3. Hän osallistuu WSSP300-luokkaan pyöränään KTM RC390R.

Tänä vuonna Finnish Talent Teamia maailmalla edustava Kantola hyväksyttiin mukaan MM-sarjaan sen nuorimpana edustajana. Hän on kartuttanut kokemusta jo kahdeksan vuoden ajan lajin parissa ja nyt kaudella 2020 on tarkoitus ottaa se isoin askel kohti maailman kärkeä.

Kantola ajaa tällä kaudella Espanjan mestaruussarjaa (ESBK) SBK300 -luokassa samalla pyörällä, jolla osallistuu MM-osakilpailuun. Sarjassa ajetaan seitsemän kilpailuviikonloppua. Nuorukaisella on tavoitteena ajaa ESBK -sarjan jokaisessa osakilpailussa kärkiporukassa. Taso Espanjassa on todella kova ja sarjassa on yli 40 kuljettajaa mukana.

Taustalla toimiva Rockmotorsport KTM on hakenut Kantolalle villiä korttia kolmeen Espanjassa ajettavaa MM-osakilpailuun. Jerezin tulokset antavat suunnan onko tavoitteena ajaa enemmänkin MM-osakilpailuja. MM-sarjassa WSSP300 -luokassa on yli 50 kuljettajaa mukana, joten haaste on kova, mutta menestystä lähdetään hakemaan heti täysillä.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta ajaa MM-sarjaa. Se on ollut tavoitteeni ja unelmani harrastuksen aloittamisesta lähtien ja nyt se toteutuu jo uran tässä vaiheessa. Olen treenannut kovaa kuntovalmentajani johdolla läpi talven ja uskon olevani 100% valmis tähän haasteeseen, Kantola hehkuttaa.

Kantola pääsi testaamaan pyörää ja uusia kaudella 2020 käytettäviä renkaita Espanjassa Cartagenan ja Valencian radoilla helmikuun alussa. Hän löysi heti hyvän vauhdin ja testien tulokset olivat lupauksia herättävät. Vielä ennen MM-osakilpailua tiimi pääsee testaamaan Jerezin radalle ESBK -sarjan virallisissa testeissä 21-22.3.

Teksti: Juho Kantolan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing