Speedway 02.11.2016

Ratalajiryhmä tiedottaa: Ratalajien SM-finaalien järjestäjät julkaistu

Viime lauantaina istuttiin Helsingissä Moottoriliiton lajipäivää. Ratalajien omaan kokoukseen ei valitettavasti nähty viime vuoden kaltaista yleisöryntäystä, mutta asiat saatiin silti käytyä lävitse.

Ensi vuoden SM-finaaleille julkistettiin seuraavat järjestäjät: Seinäjoen Moottorikerho – speedway, Pohjois-Karjalan Moottorikerho – maarata, Haapajärven Moottorikerho – U21 speedway + 85cc joukkuekilpailu ja Kauhajoen Moottorikerho – jääspeedway. Kokousväelle myös painotettiin, että kerhot ovat nyt saaneet vasta kilpailun, eivät päivämäärää. Tämä siitä syystä, että molemmat (MM ja EM) kansainväliset kalenterit ovat edelleen julkistamatta. Kun ne on tiedossa joulukuussa, aloitetaan keskustelut päivämääristä kullekin tapahtumalle.

Lajiryhmä myös pyysi kerhoja ilmoittamaan innokkuudestaan osallistua mahdolliseen speedwayn pariajon SM-kilpailuun. Mikäli tarpeeksi kerhoja sitoutuu osallistumaan ensi kesänä kyseiseen kilpailuun jos se järjestetään, aikoo lajiryhmä anoa liiton hallitukselta sille SM-arvoa. Tärkeintä olisi saada nyt kerhot mukaan, kuljettajien suhteen ei olla asettamassa kyseiseen kilpailuun mitään rajoituksia. Kerhoilla on aikaa 11. marraskuuta asti ilmaista kiinnostuksensa.

Uusi lajipäällikkö Tomi Reima julkisti myös muutaman sääntöuudistuksen. Speedwayssa kaikista SM-tason kilpailuista tullaan poistamaan harjoitukset. Flat trackiin luodaan uusi luokka 5-9 vuotiaille kuljettajanaluille, jolloin he pääsevät mukaan kilpailutoimintaan muita lajeja aiemmin. Uusia tuomareita on jo otettu koulutukseen ensi kautta silmällä pitäen myös. Lisäksi tekeillä on kansallinen sääntö ilmalaidoista, joka mahdollistaisi kansainväliseltä katsastusleimaltaan vanhentuneen, mutta silti hyväkuntoisen ilmalaidan käytön Suomessa.

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway