Jääspeedway 29.12.2016

Ensi kesän ratalajien SM-finaalipäivämäärät selvillä

Maaradan Suomenmestaruus ratkaistaan ensi kesänä 10. päivä kesäkuuta. Kuva: Lea Häyrinen

Pitkälle venyneen EM-tason kalenterin julkistaminen on venyttänyt myös SM-tason kalenterin rakentamista. Nyt päivämäärät ovat kuitenkin hahmottuneet ja ovat valmiita julkistettavaksi. Maaradan Suomenmestaruus ratkaistaan ensi kesänä 10. päivä kesäkuuta Joensuussa Pohjois-Karjalan Moottorikerhon järjestämänä. Speedwayn nuorten U21 Suomenmestaruus puolestaan ajetaan Haapajärven Moottorikerhon isännöimänä 15. heinäkuuta. Henkilökohtainen speedwayn SM-finaali ajetaan viimeisenä ja se ratkaistaan Seinäjoella 29. heinäkuuta Seinäjoen Moottorikerhon järjestämänä. 

Jääspeedwayn SM-finaali on myönnetty tulevalle talvelle Kauhajoen Moottorikerhon järjestettäväksi. Se ajetaan helmikuun 25. päivä. SM-finaaliin ilmoittautuminen on avattu Suomen Moottoriliiton internet-sivuilla ratalajien omalla alasivulla ja se umpeutuu 14. päivä tammikuuta. Kilpailukalenteriin on merkattu myös jääspeedwayn SM-karsinnan ajopäiväksi 28. tammikuuta ja siihen osallistuvat kuljettajat julkaistaan pian ilmoittautumisen päättymisen jälkeen. Karsintakilpailun järjestää Vammalan Moottoripyöräilijät. Muiden ratalajien tapaan kaikki kuljettajat ilmoittautuvat SM-finaaliin, jonka jälkeen lajiryhmä määrittää ne kuljettajat, joiden on lunastettava paikkansa finaalissa karsinnan kautta.

Suomen Moottoriliiton hallitus on palauttanut SM-arvon speedwayn pariajolle. Tämän kilpailun järjestämiselle etsitään halukasta kerhoa. Samoin haussa on järjestäjä speedwayn henkilökohtaiselle SM-karsinnalle ensi kesäksi. SM-karsinnan järjestäjä on oikeutettu saamaan järjestettäväkseen myös seuraavan vuoden SM-finaalin. Hakuaika näille kahdelle SM-tapahtumalle sulkeutuu 4. tammikuuta 2017. Yhteydenotot pyydetään ohjaamaan Petteri Pohjolalla suoraan lajiryhmään.

Uusi vastaava lajiryhmään

Lajiryhmän uusin jäsen on Päivi Lahti-Kuusisto, joka toimii kerhotoiminnasta vastaavana henkilönä. Toimenkuva on uusi ja se tulee elämään alkuvaiheessa. Tehtäviin kuuluu mm. kerhotoiminnan kehittäminen ja koordinoiminen ratalajeissa. Syksyllä uudistuneen ratalajien lajiryhmän paikoista on tarjolla vielä maaradan lajivastaavan vakanssi. Kiinnostuneet voivat ottaa asiasta yhteyttä suoraan lajipäällikkö Tomi Reimaan.

Teksti: Ratalajiryhmä / SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata