Rata-ajo 10.07.2017

Rata-SM-sarjan puolenvälin etappi lauantaina Kemoralla

Kemoran Rata-SM-osakilpailu on Legends-luokan kauden pääkilpailu. Kuva: Pertti Kangasniemi

Rata-SM-sarja etenee tulevana lauantaina puolenvälin krouviin, kun Suomen pohjoisin moottorirata Kemora kutsuu rataluokat vierailulle Veteliin. Kemoran osakilpailussa ajavat Legendsit, V1600-autot, Gran Turismot, Formula Fordit sekä vierailevana luokkana kuorma-autot.

Kemoran Rata-SM-osakilpailu on Legends-luokan kauden pääkilpailu. Legends-autoja nähdään radalla lauantaina jopa kolmen kilpailulähdön verran, joista keskimmäinen on kauden päälähtö.

Legends Trophy -luokassa loppupisteissä vähennetään aina kauden kaksi huonointa kilpailulähtöä, mutta päälähtöä ei loppupisteistä saa vähentää. Tekniset murheet tai sattumat radalla kauden päälähdössä voivat siis horjuttaa Legends-mestaruustaistoa vielä suuntaan jos toiseenkin.

Formula Fordit tekevät Kemoralla tämän kauden ensiesiintymisensä. Luokkaa ajetaan tänä vuonna kahden osakilpailun verran; Kemoralla tulevana lauantaina sekä syyskuun loppupuolella Alastaron moottoriradalla.

Aleksi Klemola on paitsi järjestävän seuran Vetelin Urheiluautoilijoiden puuhamies, myös Rata-SM-sarjaa hallinnoivan suomalaisen Rata-autoilun Tuki ry:n hallituksen jäsen. Mies lupaa tulevalta viikonlopulta juhlahumua ja kilpa-autoja laidasta laitaan.

– Ensi lauantaina radalla nähdään kilpa-autoja Legendseistä kuorma-autoihin. Mahtavaa päästä järjestämään hienoa kilpailua, ja olla vielä mukana järjestämässä itse sarjaakin. Vetelin Urheiluautoilijat täyttää tänä vuonna 40 vuotta, joten erityinen vuosi kyseessä siinäkin mielessä, valottaa Klemola.

Kemoran Rata-SM-osakilpailussa on luvassa kilpailua myös radan ulkopuolella. Lihajaloste Korpelan teltalla voi tulla testaamaan Legends-ajotaitojaan simulaattorilla, tai osallistua makkaransyöntikilpailuun.

Kemoran Rata-SM-osakilpailu ajetaan lauantaina 15. kesäkuuta. Aika-ajot ajetaan aamusta klo 9.00-11.30 ja kilpailulähdöt klo 11.30-18.00. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Tarkempi aikataulu: www.ratasm.fi.

Teksti: Rata-SM Tiedotus / Kristiina Vaalasmaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo