Rata-ajo 27.04.2016

Rata-autoilun kokenut mestari Pertti Kuismanen Gran Turismo -luokkaan kaudelle 2016

Pertti Kuismanen aikoo tällä kaudella hypätä Keski-Euroopan radoilta koto-Suomeen ja RATA-SM -sarjan uuteen Gran Turismo -luokkaan. Kuva: Kuismanen Competition

Pertti Kuismasesta on muodostunut jo lähes legenda autourheilupiireissä. Mies on voittanut huiman 28-vuotisen uransa aikana lukuisia mestaruuksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Viimeisimpinä saavutuksina miehellä on muun muassa DMV-GTC-kuninkuusluokan mestaruus 2015, Recaro Cup -mestaruus 2015 sekä Gentleman Cup -mestaruus 2015.

Viime vuosina Kuismanen on ajanut Keski-Euroopan sarjoissa omassa Kuismanen Competition -tiimissään. Turkulainen kokenut rata-autoilija on menestynyt autourheilun lisäksi liikemiehenä sekä jääkiekkoilijana. Kuismanen voidaankin muistaa TPS:n ykkösketjusta yhdessä Juhani Tammisen ja Juhani Wahlstenin kanssa, minkä lisäksi mies on myös edustanut kaksi kautta Suomen maajoukkueessa.

Gran Turismosta lääke Suomen rata-autoilulle

Kuismanen aikoo tällä kaudella hypätä Keski-Euroopan radoilta koto-Suomeen ja RATA-SM -sarjan uuteen Gran Turismo -luokkaan. Kulkupelinä Kuismasella on allaan näyttävä ja nopea Chrysler Viper GTS-R. Auto on viime kauden jäljiltä jarruremontin tarpeessa, joten se joudutaan vielä korjaamaan ja kuljettamaan Suomeen ennen kuin auto on valmis RATA-SM -radoille. Näin ollen Kuismasen osallistuminen RATA-SM-kauden ensimmäiseen osakilpailuun Botniaringin radalla on toistaiseksi epätodennäköistä. Mies kuitenkin palaa innosta ajaa Gran Turismo -luokassa ja kiittelee, että tällainen luokka on ylipäätään saatu aikaiseksi: ”Yleisö haluaa nähdä vauhtia ja voimaa radalla ja säännötkin on nyt tehty niin, että autoja voidaan rakentaa itse, eikä sääntöjä olla muuttamassa heti seuraavana vuonna. Tällaista näyttävyyttä RATA-SM-sarja on kaivannut ja sitä tullaan nyt saamaan”, toteaa Kuismanen.

”Saksan sarjassa määrättiin uusi rengassääntö, mikä olisi huonontanut huomattavasti autoni pitoa. Minulla ei siis olisi ollut mahdollisuuksia voittoon, mikä ajoi minut etsimään muita vaihtoehtoja. Sitten kuulin tästä uudesta Gran Turismo -luokasta ja asiaan tutustuttuani totesin että nyt ollaan Suomenkin rata-autoilussa oikeilla jäljillä”, Kuismanen kiittelee.

Suomen radoista Kuismanen haluaisi erityisesti päästä testaamaan Botniaringin uudistettua rataa, mutta harmittelee ettei luultavimmin saa ensimmäiseen kilpailuun mennessä kisakalustoa kuntoon. Myös Pärnun rataa mies kehaisee hienoksi ja mainitsee ajaneensa siellä Ford GT -autolla.

”Gran Turismo -sarjaan näyttäisi olevan ilmoittautunut useita hyviä ajajia ja hienoja autoja, joten saadaan varmasti hyvät kilpailut aikaiseksi”, summaa Kuismanen tulevaa RATA-SM-kautta.

Jännitysnäytelmän pääosassa

Mitä menestyvältä kilpa-autoilijalta sitten vaaditaan? ”Kilpailuja ei voiteta ensimmäisessä mutkassa, mutta niitä hävitään siinä kyllä monia. Tämä sanonta pitää edelleen hyvin paikkansa”, hymyilee Kuismanen ja jatkaa: ”Kilpa-autoilijalta vaaditaan erityisesti kärsivällisyyttä, tilannerohkeutta, älykkyyttä lukea peliä etukäteen ja reagoida ajoissa, eli niin sanottua ’pelisilmää’ niin kuin lätkässä, sillä paikkaa paljon puutteita”.

Mies peräänkuuluttaa myös sitä kuuluisaa voittamisen tahtoa: ”Mietimme ennen kautta ja kauden aikana tiimin kanssa yhdessä mitä voittoon vaaditaan. Hyvä valmistautuminen on jo puoli voittoa. Totta kai auton täytyy olla myös voittaja-auto, eli sellainen jolla on edes mahdollisuudet voittaa. Mutta jollei pokaali ole alusta asti mielessä, tuloksia tuskin syntyy”, julistaa Kuismanen.
”Autourheilu antaa myös hyvän syyn pitää itsensä hyvässä kunnossa ja treenata”, mies lisää.

Kuismasen 28-vuotiseen uraan mahtuu monia huippuhetkiä. Niistä vahvimmin miehen mieleen on jäänyt BelCar-sarjan mestaruus 2001 sekä Ranskan FFSA GT -mestaruussarjan päätös vuonna 2006, jolloin kokonainen yökerho oli varattu sarjan päätösjuhliin.
”Niin monta vuotta on jo ajettu, että onhan niitä mahtavia hetkiä paljon. On myös hienoa olla kaikkein pisimpään joka vuosi sarjaa ajanut kilpa-autoilija”, kertoilee Kuismanen.

Kysyttäessä mikä saa miehen jatkamaan uraansa vuodesta toiseen, mies kehuu autourheilun olevan huima harrastus ja lisää: ”On kiehtovaa olla osa jännitysnäytelmää, jossa kaikki kilpailijat ovat pääosassa”.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa
Kuva: Kuismanen Competition

Uusimmat

Lisää aiheesta