Rata-ajo 26.04.2019

Rata-autoilija Rautjärvi entistä vahvempana pian alkavaan kisakauteen

Jonne Rautjärvi on kovassa kilpailukunnossa loukkaantumisensa jälkeen. Kuva: Karola Koopuu

BMW Xtreme -kuljettaja Jonne Rautjärvi valmistautuu edessä häämöttävään uuteen ratakauteen viime kesäisen Seinäjoen Vauhtiajoilla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Rata-autoilija Jonne Rautjärvi koki kovia heinäkuussa 2018 Seinäjoen vauhtiajoilla, sillä kuljettajan kilpailu päättyi tuolloin rajuun kolariin. Kaksi murtumaa selkärankaansa saanut Rautjärvi on kuluneen talven vahvistanut fysiikkaansa LeWell Oy:llä oman valmentajansa Niina Lappalaisen kanssa.

– Tämä kausi tuo varmasti tullessaan taas uusia kokemuksia ja haasteita, jotka otan ilomielin vastaan. Nyt ollaan fyysisesti kovimmassa kunnossa kuin ikinä, mikä parantaa niin keskittymis- kuin suorituskykyä oleellisesti, Rautjärvi kertoo fiiliksiään.

Loukkaantumisen takia harmittavasti viime kauden keskeyttänyt BMW-kuljettaja palaa  radoille siis entistäkin vahvempana. Lisäksi Rautjärvi jatkaa BMW Xtreme -sarjassa näyttävästi, sillä uusi yhteistyökumppanuus näkyy kesällä isosti. 

– Rockstar-energiajuomabrändi on hypännyt mukaan vauhtiin yhteistyökumppanina ja siksi kilpa-auto tullaan näkemään ulkokuosiltaan erinäköisenä kuin aiemmin on totuttu, kuljettaja kertoo ilahtuneena.

– Aktiivista elämäntapaa edustava Rockstar on huippu yhteistyökumppani ja sopii extreme-lajin teemaan täydellisesti, Rautjärvi kiittelee.

Luonnollisesti myös Rockstar Energyn edustaja Derek Werner oli uudesta yhteistyöstä mielissään.

– Rockstar Energy Suomen osalta on mukava päästä tänä vuonna jo toiseen autourheilulajiin mukaan driftingin lisäksi. Moottoriurheilu on Rockstar Energyn maailmassa ollut aina suuressa osassa ja menestystä on tullut mestaruustasolla monessakin lajissa sekä luokassa.

– Lähdemme rakentamaan pitkäjänteisesti tulevaisuutta nyt myös BMW Xtreme -luokassa Rautjärven kanssa ja Rockstar Energy tulee varmasti näkymään vahvasti lajin ympärillä, Werner iloitsee.

– Rockstar Energy on lifestyle, elämäntapa, mikä näkyy meidän jokaisen arjessa omalla tavallaan. Arjen sankareista aina huikeisiin selviytymistarinoihin. Rautjärven asenne sekä omistautuminen lajiin kuin myös oman elämänsä haasteisiin on juuri sitä, mitä Rockstarin elämäntapa on. Jonnen paluu onnettomuudestaan fyysisesti kovaan kuntoon sekä rakastamaansa lajiin on meille kaikille esimerkkinä siitä, mitä joutuu kovien haasteiden edessä tekemään ja paluu kilparadoille on huima palkinto kovasta sitoutumisesta itsensä kanssa, jos uskoo ja tekee sen, mitä on asettanut tavoitteeksi.

Rautjärven kisavalmis auto julkaistaan Jonne Rautjärvi Motorsports Facebook-sivuilla tulevina päivinä.

BMW Xtreme -kauden alku lähenee ja parin viikon päästä asettuvat kuljettajat taas lähtöruutuihin Latvian Riiassa Bikerniekin radalla.

BMW Xtreme NEZ -kilpailukalenteri:

10.5-12.5.2019 DeWalt Grand Prix, Bikernieki, Riga, Latvia
07.-08.06.2019 Ahvenisto, Hämeenlinna, Suomi
28.-30.06.2019 Estonian Grand Prix, Auto24Ring, Pärnu, Viro
23.-24.08.2019 Porsche Festival 2019, Alastaro, Suomi
21.-23.09.2019 Auto24Ring, Pärnu, Viro

Teksti: Martti Sinkkonen
Kuva: Karola Koopuu

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo