Ralli 03.08.2019

Rampaselle toinen nelivetomies-titteli

Mika Rampanen voitti Nelivetomies-tittelin. Kuva: Marko Kyöstilä.

Mika Rampanen otti johtopaikan haltuunsa Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun kansallisen Nelivetomies-kilpailun lauantain aluksi, ja kuittasi lopulta voiton itselleen.

Seppo Kopra nousi muutaman keskeytyksen myötä toiseksi 37,8 sekuntia Rampaselle jääneenä. Jukka Holtinkoski oli kolmas.

Rampanen kärkeen

Lauantaiaamun avauspätkälle lähdettiin Antti Nokkasen johdolla.

Kopra aloitti pätkän jopa Rampasta kovempaa, mutta toisen splitin jälkeen ero kasvoi yli 40 sekuntiin Rampaseen. Rampasta seurasi kolmikko Jari Kuikka +3,2, Antti Nokkanen +3,9 ja Anssi Rytkönen +4,3. Tämä nelikko karkasi muilta. Jaro Kinnunen menetti pelin jo avauspätkällä keskeyttäen Päijälän jälkeen.

Kopralle Päijälä

Kopra kuittasi edellisen ajamalla pohjat Päijälään, mutta Rampanen jäi vain 0,3 sekuntia. Rytkönen oli nyt kolmas ja Nokkanen neljäs. Jari Kuikka otti Päijälän kuuluisan rypöpaikan liian tiukasti osuen sisäreunan kiveen ja samalla hajosi rengas. Tämän takia mies ajoi ojaan muutaman mutkan ajettuaan. Ulosajo ja renkaanvaihto pilasivat kisan.

Kolmen ajetun pätkän jälkeen Rampasen johto oli 18,4 sekuntia Nokkaseen ja Rytkönen nousi kolmanneksi +20,7.

Kakaristossa ratkaisuja

Kärkisijoja tuuletettiin myös nelivetomies-kisassa niin kuin vetomies-kisassakin juuri Kakaristossa. Nokkanen ajoi ulos ja Rytköseltä hajosi vaihdelaatikko. Pätkän kirjautti Kopra selvällä 7,2 sekunnin erolla Rampaseen. Kuikka oli kolmas, vaikka menetti kesken kaiken nelosvaihteen ennen Holtinkoskea ja Mika Eloluomaa.

Kopra nousi kisan kakkoseksi 36,5 sekuntia Rampaselle jääneenä. Kolmanneksi nousi Holtinkoski ennen Eloluomaa. Kuikka keskeytti pätkän jälkeen.

Leustussa ei enää panoksia

Päätöspätkä ajettiin tulosluettelon mukaisessa järjestyksessä. Rampanen oli nopein 1,3 sekunin erolla Kopraan. Holtinkoski jäi 4,3 ja Eloluoman 9,9 sekuntia.

Toiseen nelivetomestaruuteen ajanut Rampanen vei voiton 37,8 sekunnin erolla Kopraan. Holtinkoski oli kolmas ennen Eloluomaa.

Tulokset
1. Mika Rampanen – Jaakko Jäntti (KorUA, RoiUA) Subaru Impreza WRX Sti 39.39,5
2. Seppo Kopra – Matti-Jussi Partanen (MHJ-RT,MhMK), Mitsubishi Lancer E9 + 37,8
3. Jukka Holtinkoski – Jenni Perälä (RoRa) Mitsubishi Lancer E7 +49,2
4. Mika Eloluoma – Arto Kapanen (LaihUA, PetUA) Mitsubishi Lancer E8 +1.29,9
5. Pekka Karjalainen – Aki Maaranen (MikUA) Subaru Impreza WRX Sti +2.31,1

Teksti: Jorma Mikkola.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli