Road Racing 27.05.2018

RAM Racing Yamahan kuljettajat Rättö ja Nässi voittoihin Jurvassa

Jani Rättö. Kuva: RAM Racing Yamaha

Jani Rättö voitti Superbiken ratamoottoripyöräilyn avauskilpailun Botniaringillä ja Felix Nässi oli nopein Superstock 600-luokassa.

Jani otti lähdön ja veti letkaa, perässään Erno Kostamo, Marko Rättö ja Erkka Korpiaho. Paluun RR-kilpailuun tehnyt Erkka Korpiaho ajoi Rätön tuntumassa koko kilpailun, mutta aivan ohitusyritykseen vauhti ei vielä riittänyt. Muutaman viime vuoden Korpiaho on keskitynyt enemmän autopuolelle ralliin ja rallisprinttiin. Lähdön nopein oli Erno Kostamo, jonka katuratakilpailuihin rakennettu pyörä ei ollut Suomen Superstock -sääntöjen mukainen ja se johti hylkäykseen.

Jääradan kaksinkertainen Suomen mestari Vertti Takala otti lähdön STK600:ssa, mutta jo ensimmäisellä kierroksella Felix Nässi ohitti Takalan. Tämän jälkeen Nässi kasvatti johtoa tasaisesti. Takala pysyi pitkään lähellä, mutta ei pystynyt ohitusyrityksiin. Lopulta ero kasvoi jopa 10 sekuntiin. Maalissa kolmas oli viime vuoden hopeamitalisti Aki Valkila. Paalupaikalta lähtenyt Varkauden Peter Paloranta epäonnistui lähdössä ja kiri maaliin neljäntenä.

Teksti: Timo Nässi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing