Road Racing 21.09.2019

RAM Racing Yamahan Felix Nässi ajaa Navarran ja Jerezin ESBK osakilpailut

Felix Nässi. Kuva: Timo Nässi

Ratamoottoripyöräilyssä hienosti tällä kaudella menestynyt Felix Nässi ajaa RAM Racing Yamahalla Espanjan mestaruussarjan kaksi viimeistä Supersport Open 600-luokan kilpailua.

Nässi ehti ajaa jo kuluvalla kaudella hyviä sijoituksia kansainvälisissä kilpailuissa: Alpe Adria sarjassa Slovakiaringilla sijat 2. ja 3. ja Imatran IRRC Supersport kilpailussa lauantaina toiseksi. Bonuksena hyvästä kaudesta RAM Racing järjesti Felixille mahdollisuuden ajaa Yamaha R6:lla Navarran ja Jerezin osakilpailut. Kilpailut ajetaan 6.10 ja 3.11.2019.

Espanjan mestaruus sarja on erittäin kansainvälinen, ja siinä ajaa kilpailijoita ympäri maailmaa, mm. Ranskasta, Colubiasta, Saksasta ja Venäjältä.  Supersport ja Open600 ajavat samassa lähdössä ja kilpailijoita on yhteensä n. 40. Tarvittaessa kuljettajia karsitaan aika-ajossa. Suomesta ESBK sarjassa on ajanut useita kilpailijoita, 600:lla mm. Vertti Takala ja Kenny Koskinen, Superbikessa Eeki Kuparinen ja Niko Mäkinen.

– Jo kauteen lähdettäessä tavoite oli selkeä: haluan verrata vauhtia kansainvälisissä sarjoissa ja katsoa, mikä sarja olisi järkevin kehitystä ajatellen. Espanjan sarjoja olen seurannut paljon jo monta vuotta, ja taso siellä on todella kova ja laaja. Oppia sieltä tulee isolla kädellä. Navarra on minulle täysin uusi rata, joten sinne en aseta tulostavoitetta, mutta siellä näkee jo hyvin, mihin oma vauhti riittää, mietiskeli Nässi ennen matkaan lähtöä.

Felix Nässi. Kuva: Timo Nässi

Teksti: Juha Nässi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing